Dünya
06 Haz 2021 14:28 Son Güncelleme: 06 Haz 2021 14:34

Ünlü hacker grubu Anonymous Elon Musk'ı tehdit etti: Bizi bekleyin

Politik olarak suçlanan hacker grubu Anonymous, kripto para piyasalarını "sürekli trollediği" için SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk'ı kötüleyen bir video yayınladı.

Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından Bitcoinlerini satmış olduğunu düşündüren bir paylaşımda bulunmuştu. Söz konusu paylaşımın ardından hızla değer kaybeden Bitcoin, yatırımcıların Musk’a yeniden öfkelenmesine neden oldu.

Musk şimdi ise, ünlü hacker grubu Anonymous'un radarına takıldı.

Musk’ı manipüle edici hareketlerinden dolayı tehdit eden hacker grubu, Twitter'dan gerçekleştirdikleri bir paylaşım ile Elon Musk’a “şımarık bir milyarder” diye seslenerek tehdit etti.

İşte Anonymous’un çok konuşulacak o videosundaki sözler:

“İlgi çekmeyen isteyen bir narsist…”
Tüm dünya vatandaşlarını selamlıyoruz. Bu Elon Musk için Anonymous’tan bir mesajdır. Son birkaç yılda, tüm insanların elektrikli arabalar ve uzay araştırmalarının olduğu bir dünyada yaşamak zorunda olduğu arzusuna kapıldın ve bu sayede dolar milyarderleri sınıfındaki yerini alarak itibar kazandın. Ancak özenle yarattığın bu imaj, son zamanlarda açığa çıktı. İnsanlar seni, ilgi çekmek için umutsuzca hareketler yapan, zengin ve narsist bir adam olmanın dışında bir şey olmadığını görmeye başladılar.

“Lityum madenlerinde küçük yaşta çocuklar çalışıyor”
Görünen o ki, insanlığı kurtarma düşüncenin altında, bir üstünlük arayışı ve kurtarıcı olma kompleksi yatıyor. Bu durum, senin yönetimin altında yıllardır zor şartlar altında kalan çalışanların için de uzun zamandır böyleydi. Ayrıca, denizötesi ülkelerdeki lityum madenlerinde küçük yaşta çocukların çalıştığı da ortada… Bu madenlerin oradaki çevreyi katlettiği de biliniyor. Senin zehirli ürünlerinin çıkarılmasını sağlamak için bu ülkelerde darbeleri destekleyip, ülkenin başına diktatörleri getirme isteğin hakkında da açık konuşmuştun.

“Rakiplerin geliyor”
Hatta kendini, insanları ölmek için göndereceğin “Mars’ın imparatoru” olarak bile ilân ettin. Hayranların bu konuları görmezden geliyorlar çünkü onlar senin projelerinin dünyaya getireceği iyiliğe odaklanmış durumdalar. Ancak, şehirde tek gösterisi olan sen değilsin. İçinde bulunduğun sektördeki yarış her geçen gün kızışıyor. Elektrikli araçlar ve uzay araştırmalarıyla ilgilenen birçok şirket var.

“Tesla’nın gerçek kurucusu sen değilsin”
Sosyal medyadaki rezalet paylaşımlarınla ve dünyayı trollemenle belirli kalabalıkların takibini kazanan tek CEO sensin. Hatta insanların çoğu artık Tesla’nın gelirlerinin aslında araç satışlarından olmadığını anlamaya başladılar. Bu gelirler devlet desteklerinden sağlanıyor. Temiz enerjili inovasyonun için karbon vergisi ödüyorsun. Bu zaten senin inovasyonun da değil. Çünkü Tesla’nın gerçek kurucusu da sen değilsin. Bu şirketi, senden akıllı olan iki kişiden satın almak dışında bir şey yapmadın. Bu kişiler Martin Eberhard ve Marc Tarpenning’dir.

Tesla, birkaç ay Bitcoin tutarak, senelerce araba satışından elde ettiği paradan daha fazlasını kazanmıştır. Ayrıca çok büyük ihtimalle, şirketin satın aldığı Bitcoin’ler de devlet desteğinden gelen paralarla alınmıştır.

“İnsanlar seni devletin zorladığını düşünüyor”
Şu anda dünyadaki çok geniş bir kitle, Tesla kasasına yeşil dolarların gelmeye devam etmesi için, hükumet tarafından şirketinin Bitcoin ile ilgisi olmadığını söylemek zorunda bırakıldığını düşünüyor.

İş kanıtı madenciliğinin enerji kullanımı hakkında konuşmak, elektrik şebekelerinin nasıl çalıştığına ve aşırı enerjinin güç şirketleri tarafından nasıl harcandığına dair oldukça karmaşık bir bilgi birikimi gerektiren çok detaylı bir tartışmadır.

“Endüstriyi merkezileştirmek ve onu kontrolün altına almak istedin”
Sen bir yıldan fazladır bu tür tartışmaların içindesin ve ne olduğunu yakından biliyorsun. Ancak ana gelir kaynağın tehdit altına girince, bu konuda hiçbir fikrin yokmuş gibi davranmaya ve iki tarafa da oynamaya başladın. Daha sonra da… Bitcoin madenciliği konseyi oluşturmak için harekete geçtin. Buradaki amacın, endüstriyi merkezileştirmek ve onu kontrolün altına almaktı.

“Irkçı ve ayrımcı bir zenginliğe doğdun”
Twitter paylaşımlarının altındaki yorumları okuduğumuzda, kripto piyasalarıyla oynadığın oyunların birçok hayatı mahvettiğini görüyoruz. Milyonlarca küçük yatırımcı, gerçekten hayatlarını idame ettirmek ve bir üst seviyeye taşımak için kripto para kazançlarına güveniyor. Bu senin hiçbir zaman anlayamayacağın bir şey, çünkü sen Güney Afrika’nın çalınan zümrüt madenlerinden elde edilen ırkçı ve ayrımcı bir zenginliğe doğdun. Senin dünyada çalışarak para kazanan insanların ne çektiği hakkında en ufak bir fikrin yok.

“Biz Anonymous’uz! Biz orduyuz! Bekle bizi!”
Onlar tabii ki, yaptıkları yatırımla risk aldılar ve kriptodaki herkes volatilite için hazır olmak zorunda olduğunu biliyor. Ancak senin bu haftaki tweet’lerin, ortalama çalışan bir insana en ufak değer vermediğini gösteriyor. Senin sinir krizlerinden ötürü, hayatı çalışmakla geçen insanların hayalleri tasfiye olurken, sen ise milyon dolarlık evlerinden birinde oturup emojiler paylaşarak, onlarla dalga geçiyorsun.

Sen sınıftaki en akıllı çocuk olduğunu düşünebilirsin, ama şimdi tam adamını buldun! Biz Anonymous’uz! Biz orduyuz! Bekle bizi!