Gündem
15 Kas 2012 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

ÜNLÜ HABER SPİKERİNİ LEZBİYENLİKLE SUÇLADI, CEZAYI ALDI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Ünlü haber spikeri ve program sunucusunu taciz edip lezbiyenlikle suçlayan kişiye 2 yıl hapis cezası verildi..

Haber spikeri ve program sunucusu Hülya Aydın’ı telefonla aşk, duygu ve sitem dolu mesajlarla taciz ederek, lezbiyenlikle suçlayıp, hakaret ve tehditlerde bulunan Yılmaz Sezgin’e mahkemeden hapis cezası çıktı. Mahkeme hakaret tehdit ve şantaj suçlarından Yılmaz Sezgin’e önce 1 yıl  11 ay 27 gün hapis cezası verdi sonra hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sezgin 5 yıl içinde suç işlemezse hakkında açılan dava açılmamış sayılacak.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde haber spikeri ve sunucu Hülya Aydın’ın, bir arkadaş ortamında Yılmaz Sezgin ile tanıştığı belirtildi. İddianamede Hülya Aydın ile bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra evlenmek isteyen Sezgin’in, reddedilince sevgilisiymiş gibi davranmaya, mesajlar atmaya başladığı anlatıldı. Hülya Aydın’ın görüşmeyi kesmesi üzerine Sezgin’in telefonundan bir çok defa aşk, duygu ve sitem yoğunluklu mesajlar atmaya başladığı, bunların hakaret, tehdit ve şantaj dolu mesajlara dönüştüğü ileri sürüldü.

LEZBİYENLER AİLEN OLMUŞ

Yılmaz Sezgin’in "Seni sevdim. İnadım inat kardeşlerime de söyledim, varmazsan seni kaçıracağım. Senin M.B. isimli kadınla ilişkin var. Yazık yazık ailen olmuş lezbiyenler. Allah korumuş beni senden. Senden her şey beklenir" şeklinde mesaj da attığı, gazete ve televizyonlarda lezbiyen olduğuna dair haberler yaptıracağı konusunda şantaj ve tehdit mesajları da gönderdiği belirtildi.

PSİKOLOJİM BOZULDU

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Hülya Aydın savcılığa verdiği şikayet dilekçesini tekrarlayarak psikolojisinin bozulduğunu belirtti. Yılmaz Sezgin’in yoğun ilgisi sonrasında evlenme teklifini reddedince bu durumu kabulleneyen Sezgin’in "Sevgilisiymişim gibi bana 4 ay boyunca telefonla, sosyal paylaşım siteleri üzerinden ortak arkadaşlarıma taciz, iftira ve onurumu zedeleyen mesajlar attı. Bana lezbiyen iftirasını attı. Hatta ortak arkadaşlarıma ’Bombayı patlatıyorum, lezbiyen ilişki yaşıyor ve basına vereceğim’ dedi. Çalışma hayatımı ciddi yönde etkiledi. Asla kabul edemediğim, namusuma ve onuruma dil uzatan şüphelinin iftira, hakaret ve şantajı beni rahatsız etti. Şikâyetçiyim ve uzlaşmak istemiyorum" dedi.

SARHOŞKEN ATMIŞIM PİŞMANIM

Hülya Aydın ile bir süre arkadaşlık yaptığını belirten Yılmaz Sezgin ifadesinde "Evlenmeyi düşündüğüm biriydi. Ailemle tanıştırdım, sevgimi belirtmek için mesaj çektiğim doğrudur. Sarhoşken çektiğim mesajlarda yanlış sözler kullanmış olabilirim. Pişmanım, suç kastım yoktur" dedi.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI ERTELENDİ

Mahkeme sanığın itirafını, çektiği mesajların içeriklerini dosya kapsamında gözalarak Hülya Aydın’In hiç cevap vermediği halde ısrarla değişik zamanlarda suç işlemek kastıyla hakaret ve tehdit mesajları çektiği gerekçesiyle cezalandırmasına karar verdi. Yılmaz Sezgin’e şantaj, tehdit, hakaret suçlarından önce 1 yıl  11 ay 27 gün hapis cezası veren mahkeme sonra hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sezgin 5 yıl içinde suç işlemezse hakkında açılan dava açılmamış sayılacak.

MEDYARADAR- ÖZEL