Gündem
12 Tem 2010 21:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

ÜNLÜ GAZİNOCUYA VEFASIZLIK? NOYANER'İN CENAZESİNE KİMLER KATILDI?

İzmir'de dün kalp krizi sonucu vefat eden gazino işletmecisi Atalay Noyaner'in cenazesi, toprağa verildi.

Alsancak Hocazade Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Noyaner'in yakınlarının yanı sıra Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, eski devlet bakanlarından Işılay Saygın, sanatçılar Coşkun Sabah, Suavi, Göztepe Futbol Direktörü Ali Gültiken, İzmirli iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Coşkun Sabah, Noyaner ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirterek, ''Daha 15 gün önce yemek yedik. Ona sarıldığımda ağabey kokusu alırdım. Çok üzgünüm'' dedi.

Bir gazetecinin, sanat dünyasının cenaze törenine beklenen ilgiyi göstermediğini belirtmesi üzerine Coşkun Sabah, ''Yorum yapmak istemiyorum. Dostları burada olur'' diye konuştu.

Cenaze namazı sırasında Noyaner'in kızları Berna ve Leyla Noyaner'in de saf tuttuğu görüldü.

Namazı kıldıran imam Kazım Korucu, Noyaner'in hayırsever bir iş adamı olduğunu söyleyerek, ''Annelerimizin okuduğu ninni, okunan ezan, musikiyle alakadır. Musiki de önemli bir hizmettir'' dedi.


Noyaner'in cenazesi, namazın ardından Narlıdere Mezarlığı'da toprağa verildi.

Turkuaz Eğlence Tesisleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Atalay Noyaner, uzun yıllar Kültürpark Fuar Alanı'ndaki Akasyalar ve Konak'taki Maksim gazinosunu işletmişti. İzmir'in eğlence kültüründe önemli bir yeri bulunan Noyaner'in işletmelerinde pek çok ünlü sanatçı sahne almıştı.