Gündem
19 Tem 2016 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:24

Ünlü gazeteden büyük iddia: 14 gemi kayıp!

Times gazetesinde yer alan bir haberde darbe girişiminin ardından donanmaya ait 14 geminin kayıp olduğu ifade ediliyor...

BBC Türkçe'nin aktardığı haberde gemilerdeki komutanların darbe girişiminin başarısız olması üzerine iltica yollarını değerlendirebileceği ifade edilen haberde "Gemiler darbe girişimi gecesinde Akdeniz ve Karadeniz'de görevlerini icra ediyorlardı" deniyor.

Gazetenin iç sayfalarında yer alan bir haberdeyse "Darbe girişiminin bedelini zorunlu askerliğini yapan gençler ödedi" deniyor.

Çok sayıda askerin soyularak ters kelepçeye alındığı ifade edilen haberde "Darbe girişiminin ilk saatlerinde çekilen fotoğraflarda ne yaptığını bilemez halde gözüken genç askerler, gözaltı fotoğraflarındaysa dehşet içerisinde görülüyor" deniyor.

Haberde Pazartesi günü ilk kez 'rütbeli darbecilerin' fotoğraflarının ve görüntülerinin de yayınlandığı belirtiliyor ve "Generallere yapılan muamele genelde PKK'lılara yapılırken görmeye alışık olduğumuz türdendi" yorumu yapılıyor.



İSLAMİ DEĞERLERLE UYUMLU BAŞKANLIK SİSTEMİNİN DE ÖNÜNÜ AÇTI

Gazetenin yazarlarından Patrick Cockburn, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından yaşanan süreci "Erdoğan, Türkiye'yi İslam ülkesine dönüştürme yolunda açık kapıya sahip" diyerek yorumluyor:

"Meydanlarda kalabalıklar idam çağrıları yaparken, bir zamanlar laik bir ülke olan Türkiye'nin İslam ülkesi olma yolunda son dönemeci de amasından endişe ediliyor. Erdoğan başarısız darbe girişimini kitlesel tasfiyeler için kullanmaya başladı. Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana görülmeyen boyutta bir İslamlaşma da devam ediyor. Başarısız darbe girişimi Erdoğan'ın uzun süredir arzuladığı İslami değerlerle uyumlu başkanlık sisteminin de önünü açmış gibi gözüküyor."