Gündem
06 Ara 2016 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Ünlü gazeteciye "FETÖ'yü övmek" suçundan hapis cezası!

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla açılan davada karar açıklandı.

Yeniçağ yazarı Tuncay Mollaveisoğlu’na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yazdığı bir yazı nedeniyle ‘terör örgütü propagandası’ yapmak suçlamasıyla dava açıldı.

Davanın bugün görülen ilk duruşmasında savcı Mollaveisoğlu’nun analiz yaptığını, suç unsuru oluşmadığını, beraat etmesi gerektiğini mütalaa etti. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise gerekçesini daha sonra açıklayacağını belirterek Mollaveisoğlu’na 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Cezayı ertelemeyen mahkeme, para cezasına da çevirmedi.

“KİMSE GÜVENDE DEĞİL”

Mahkeme kararında "Mollaveisoğlu'nun gazetedeki yazısında FETÖ'nün şiddet içeren eylemlerini meşru gösterdiği ve övdüğü anlaşıldığından ve bu şekilde 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçunu işlediği sabit olduğundan" ifadelerini kullandı.

Mollaveisoğlu kararın ardından yaptığı açıklamada "Mahkemedeki duruşundan pişmanlık göstermediği kanaatine varılmış. Bu çok önemli diyor. Böyle şey görmedim diyor. Bu yazı darbenin arka planını anlatan bir analiz. Bu mahkumiyetten sonra kimse güvende değil" dedi.