Gündem
10 Mayıs 2013 18:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

ÜNLÜ GAZETECİYE AĞIR TEHDİT! EY NEDİM SANA GELİRİM...

Gazeteci Nedim Şener'in, Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk ile ilgili yazdığı yazıya tepki göstren kişiler Şener'i tehdit etti

Gazeteci Nedim Şener’in, Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile ilgili bugün bir yazısı yayımlandı.

Yazıya tepki gösteren Galip Öztürk’e yakın kişiler, Şener’e tehdit mesajları atmaya başladı. Gazeteci Şener sosyal medyada “Galip Öztürk adamlarını üzerime saldı galiba” dedi ve ekledi: “e-posta yoluyla tehdit içerekli mesajlar geliyor.”Nedim Şener, Posta gazetesinde yayımlanan “Müebbetlik galip, Mete mağlup”  başlıklı yazısında müebbet ve 11 yıl hapis cezası alan Öztürk’ün tahliye edildiğini, ancak kanser hastası Mete Diş’in serbest bırakılmadığına işaret etti.

‘EY NEDİM SANA GELİRİM…’

Söz konusu yazı sonrası Galip Öztürk, Şener’e yönelik "Yazdıkları sayın Şener’in araştırmacı gazetecilik kimliği ile çelişmektedir" dedi ve yazıyı eleştirdi. Yazının yayımlanmasından sonra, Galip Öztürk’e yakın olduğu iddia edilen kişilerden Şener’e Twitter üzerinden ve e-posta adresi üzerinden tahdit mesajları gelmeye başladı.


G. K. isimli bir kişi, Şener’e şöyle bir mail attı:
Ey nedim sana gelirim..
gelişim nazeye ufki saabat
derdine nazar olur bu biat
sen bilirmisin kaç kişi yer baat
hormetin sende kalsın satılmıs saltanat...
der bu garibanı ufkiye nazarı derdi  bıtaf düşmüş
--
Ben yalniz bir
GÜRKAN değilim                                                    
hüzünlü ağlamaktayim
ümitsizliği beynime koyup
GECELERİ yaşlanmaktayim
bir gün acilara inat
......güllerle baslarina damlamaktayim!!”

B.K. isimli bir kişi ise Twitter üzerinden Şener’e yönelik “Konuşuyorsun ama gerçek yüzünü gösterecek g.t yok onu ne yapacağız?” şeklinde mesaj attı.

TEHDİT MESJLARI ATILIYOR

Nedim Şener, konuya ilişkin hurriyet.com.tr’ye yaptığı kısa açıklamada şunları kaydetti: "Köşe yazımda cinayete azmettirmekten müebbet ayrıca çete suçlamasıyla 11 yıl hapis cezası alan Galip Öztürk’ün tahliye edilmesini mevcut durumu anlatmak amacıyla yazdım. Evet bu suçlamalarla yargılanan ve ceza alan birisinin durumu hakkında yorum yapılabilir. Ama yazımın asıl amacı Galip Öztürk tahliye edilirken, ölmek üzere olan Mete Diş’in tahliye edilmemesiydi.

Ancak bu kıyaslama Galip Öztürk’ün adamlarını rahatsız etmiş olmalı ki, twitter ve e-posta üzerinden ‘organize’ şekilde tehdit iması barındıran mesajlar gönderiyorlar. Ben de adresi bildiğimden Öztürk’e adamlarına sahip çık dedim. Kendisiyle ilgili gerçekler hoşuna gitmiyorsa yazılmasına tahammül etmeli.”

DOSYALARIN İÇERİĞİNİ BİLMİYOR

Yazının yayımlanmasından sonra Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de Twitter hesabı üzerinde bir açıklama yaptı. Öztürk açıklamasında " Sayın Şener bu ülkede haksız tutuklamaların en yakın tanığıdır. Buna rağmen bugünkü yazısında benim tahliyemle ilgili kaleme aldığı hususlar sayın Şener’in araştırmacı gazetecilik kimliği ile çelişmektedir. Dosyalarımın içeriğini bilememesine rağmen genç bir mahkumun tahliye edilmemesini benim tahliyem üzerimden eleştirmesi onun çok sık kullandığı araştırmacı gazetecilik sıfatına hiç yakışmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

UMARIM ÖZÜR DİLER

Nedim Şener’in, yargılandığı davaların dosyalarını incelemesini isteyen Galip Öztürk, "Böylece uğradığım haksızlığı kendi gözleri ile görür ve benden özür diler. Tüm sevdiklerimi bu hususta duyarlı olmaya ve Nedim Şener’e cevap vermeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Hürriyet