Polemik & Kulis
26 Tem 2013 12:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

ÜNLÜ GAZETECİDEN ŞOK SÖZLER; ''OKAN BAYÜLGEN DÖNEK, ŞAFAK SEZER ZAVALLI''

Nebil Özgentürk, Okan Bayülgen ve Şafak Sezer'i Gezi Parkı eylemlerinde gösterdikleri tutum nedeniyle eleştirdi.

CNN Türk ekranlarında Enver Aysever’in programına konuk olan gazeteci ve yönetmen Nebil Özgentürk, Gezi Parkı eylemlerine katılan ancak ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dileyen Şafak Sezer’i sert bir dille eleştirdi.

Özgetürk, Gezi Parkı’na yaptığı ziyaret esnasında, Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından Taksim Projesi’nin iptali için yürütülen ve 120 bin kişi tarafından desteklenen İmza Kampanyasına imza atıp, ardından "ben o bildiriyi okumadım" diyen Okan Bayülgen’i de dönek olmakla suçladı.

"ŞAFAK CİDDİYE ALINACAK BİRİ DEĞİL"

"Şafak Aydın mı ya! Aydın tavrı çok güzel bir kelime de, bence Şafak da bu ülkenin popüler kültür figürlerinden biri. Şafak’tan Kusura bakmayın Murat Belge’lik, Yaşar Kemal’lik ne bilim yani Can Yücel’lik ben beklemiyorum. Bu şahsi cümlemdir Kusura bakmayın. Şafak ’kolpaçino’ filmiyle, ’Maskeli Altılar’ (Maskeli Beşler’ demek istiyor) filmiyle hayatımıza giren bir figür. Küçümsemiyorum ama ondan böyle bir akademisyen tavrı, Türkiye’nin meselelerine hakim bir Aydın tavrı bekleyemeyiz. Şafak gördüğüm kadarıyla alt kültüre hikayeler aktaran bir insan. Sen bu insandan Aydın tavrı bekleyemezzsdin. Şafak saldırılacak insan değil. Ciddiye alınacak bir insan değil. ’Çetin Altan yıllarca sokağa hükmetti, sonunda gitti hangi partinin lideriyle masaya oturdu’ deriz. O önemli bir adamdır. Ama benim için Şafak Sezer hayatı değiştirecek insanlardan biri değil.

"OKAN O İLANI OKUDU"

Okan ise çok şaşkın bir durumda. ’O röportajda montaj yapıldı’ falan diyor. Okan’ı burdsa bu sayede anlatmak istemiyorum. Bir ilan operasyonuna katkıda bulunduk biz de. ’Ben o ilanı okumadım, sonradan farkettim’ dedi. Okan o ilanı okudu. Okan bence yanlış yaptı. ’Kıvırdı’ lafını kullanmam ama biz çok kırıldık Can’la beraber. Benim telefonumda mesaj var. 15 dakika sonra cevap verdi. Kusura bakmayın ama Okan da popüler kültür insanı. Alim mi Okan. Şafak’tan Okan’a geçtik ama Şafak da Okan da çok fazla ciddiye alınacak insanlar değil. Şafak bence o son fotoğrafın insanı"