Gündem
30 Eyl 2013 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

ÜNLÜ GAZETECİDEN ŞAŞIRTAN ÖNERİ; EDİTÖRLERİN YÜZDE 90'I KOVULMALI!

ABD'nin en ünlü araştırmacı gazetecilerinden Seymour Hersh, gazeteciler için kara tablo çizdi!

ABD’nin en ünlü araştırmacı gazetecilerinden Seymour Hersh, İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesine verdiği mülakatta, Obama yönetimini basını baskı altına almakla suçlayarak, “editörlerin yüzde 90’ının kovulması gerektiğini savundu. Amerikan ulusal güvenliği konusunda yeni bir kitap yazmakta olan Pulitzer Ödüllü Hersh, ülkesindeki gazeteciliğin nasıl düzeltileceğine dair sıradışı fikirlerini sıraladı.

Hersh, NBC ve ABC’nin haber bürolarının kapatılmasını, gazetecilerin yüzde 90’ı kovuldukatan sonra, yerlerine yeni, kontrol edilemeyen çalışanların alınmasıyla artık gazetecilerin asıl işlerine geri dönmesini sağlamayı öneriyor.

BUSH’TAN DAHA SERT

Obama döneminde pek haber yapmaması dikkat çeken Hersh, araştırmacı gazetecilerin 1960’lardan bu yana ABD başkanlarının “düşmanı” haline geldiğini, kimi Cumhuriyetçilerin onları “terörist” gibi gördüğünü söylüyor.

ABD basınının durumunu “içler acısı” diye niteleyen Hersh, Amerikalı gazetecilerin “korkaklığını” da sert bir dille eleştirdi. Beyaz Saray’a karşı ters düşmekten ve “gerçeği” söylemekten kaçındıklarını belirten ünlü gazeteci, Demokrat Partili Başkan Barack Obama’nın, aslında selefi Bush’tan daha sert olduğunu, “araştırmacı gazeteciliği suç haline getirmeye çalıştığını ve kimsenin korkudan Obama’ya yüklenmediğini” iddia etti.