Gündem
21 Nis 2015 14:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Ünlü gazeteci ve senarist hayata veda etti!

Televizyon, sinema ve basın dünyasının deneyimli ismi hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Vecdi Uygun’un ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Vecdi Uygun’u kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Vecdi Uygun’u sevgi ve saygıyla anıyoruz. Vecdi Uygun’un ailesine  ve basın topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz” dedi.

Gazeteci Vecdi Uygun 22 Nisan 2015 Çarşamba günü Bostancı Kuloğlu Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Pendik Yeni Şeyhli Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Vecdi Uygun’un özgeçmişi

1930 yılında Bursa’da doğdu. Bursa Ticaret Lisesi ve İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünde eğitim aldı. Gazeteciliğe 1954 yılında Gece Postası Gazetesinde muhabir olarak başladı. Şehir, Son Saat, İstanbul Postası, Ekspres, Tercüman, Gölge Adam ve Türkiye Gazetelerinde, ayrıca; Hayat, Modern Türkiye gibi dergilerde üst düzey yönetici olarak çalıştı.

60’li yıllardan itibaren Yeşilçam’da 300’e yakın sinema filminin senaristliğini yaptı, 20’yi aşkın roman, 6 adet tiyatro eseri ve 52 fotoromana imza attı.

80’li yıllardan itibaren ise radyo ve TV dünyasına adım attı, radyoda çeşitli eserleri yayınlandı. TRT ve sonrasında kurulan çok sayıda özel TV kanalında birçok dizi filmde senarist olarak görev aldı. Ayrıca TGRT’de ‘Gökkuşağı’ programını 2 yıl boyunca yazdı, yönetti ve sundu.

Vecdi Uygun meslek yasamı boyunca pek çok şarkı sözü de kaleme aldı. Bu şarkılar çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi. 50 yılı aşkın süreyle TV, Sinema ve basın dünyasında çalışmalarıyla çok sayıda ödülün sahibi oldu. Bir dönem yurtdışında da görev yaptı. Basın Şeref Kartı sahibi, evli ve 3 çocuk babasıydı.