Dünya
04 Ağu 2023 16:01 Son Güncelleme: 04 Ağu 2023 16:04

Ünlü fenomen Andrew Tate hakkında karar çıktı

İnsan kaçakçılığı, tecavüz, fuhuş ve şiddet gibi suçlamalarla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Andrew Tate hakkında mahkeme karar verdi. Ev hapsi sona erdi.

Romanya'da tecavüz, insan kaçakçılığı ve kadınları cinsel olarak istismar etmek için suç örgütü kurmakla suçlanan ve ev hapsine alınan tartışmalı influencer Andrew Tate, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Geçen aylarda Tate'e ve Tate'in kardeşi Tristan ile suç ortağı olduğu belirtilen iki kişiye "tecavüz, insan kaçakçılığı, kadınları cinsel olarak istismar etmek için örgüt kurma" suçlamaları yöneltildi. Hepsi suçlamaları reddetti. Tate kardeşler ilk olarak geçen aralık ayında Bükreş'teki evlerinde tutuklanmıştı. Mart ayında hakimin verdiği kararla Tate kardeşler ev hapsine alınmıştı.  İddianamede dört kişinin Romanya'da insan kaçakçılığı yapmak için 2021 yılında bir suç örgütü kurduğu belirtiliyordu. Savcılar, suç örgütünün ABD ve Britanya'da da faaliyet gösterdiğini ifade ediyordu.  İddianamede ayrıca "evlilik ve aşk" vaadiyle kandırıldığı belirtilen 7 kişinin ismine yer veriliyordu. 

Yıllarca sürmesi beklenen davada, İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, mahkeme Andrew Tate'in ev hapsinden salıverilmesine karar verdi. Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada 4 Ağustos'tan 2 Ekim'e kadar 60 günlük bir süre için ev hapsi tedbirinin adli kontrol tedbiriyle değiştirdiği bilgisine yer verildi.