Polemik & Kulis
27 Eyl 2017 17:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

Ünlü ekran yüzüne 'kumpas' mı kuruldu? İzin yap dediler, eve tebligat gönderdiler! (Medyaradar/Özel)

Flash TV’nin ekran yüzü Mustafa Yenigün, twitter hesabından kanal yönetimini topa tuttu.

Flash TV hafta sonu ana haber spikerliğini ve kanalın haber müdürlüğünü yapan Mustafa Yenigün geçtiğimiz Temmuz ayında yönetimle yaşadığı sorunlar nedeniyle ayrılık kararı almıştı.

Ancak kanalın ana haber spikeri Gökhan Taşkın’ın temmuz ayında Beyoğlu’nda ruhsatlı silahı ile arkadaşını yaralaması sonrası bir kriz patlak verdi ve ünlü sunucu bir süre daha Flash TV ekranlarında kalmayı kabul etti.

Aradan geçen iki aylık sürenin ardından Yenigün’ün bugün kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ise deyim yerindeyse gündeme bomba gibi düştü.

MAAŞLARDA YÜZDE 30 KESİNTİ

Yenigün, Flash TV’nin bir yılı aşkın bir süre boyunca maaşlarda yüzde 30 kesinti yaptığını bu durumu kabul etmeyince yönetimle fikir ayrılığına düştüğünü belirtti.

Mevcut haklarını alıp ayrılma isteğinin kanal yönetiminden kabul görmediğini belirten Yenigün daha sonra yasal süreci başlattığını ve yönetimle ikinci bir görüşmesi daha olduğunu ifade etti.

Bu görüşmede kendisine iyi niyetli bir şekilde ‘Bir süre dinlen ondan sonra karar ver, kafan karışık’ denildiğini, bu teklifi kabul ettikten sonra da işe gelmediği gerekçesiyle kanal yönetiminin tutanak tutturup eve tebligat gönderdiğini belirtti.

EL ÖPÜP AYRILMAYI DÜŞÜNÜRKEN…

Ünlü sunucu durumla ilgili son olarak şu ifadeleri kullandı:


Geri döndüğüm gün eve tebligat geldi. İş akdinin feshi tebligatı. Bana "izin yap" denilen günlerde mazeretsiz işe gelmediğim içinmiş.

Velhasıl kelam; 10 yılı aşkın emek verdiğim kurum bana kumpas kurma kararı almış. Şimdi davalığız. Ben el öpüp sarılıp ayrılmayı düşünürken...

Bitecekti; böyle bitmesi üzdü. Bundan sonrası artık benden çıktı. Dediğim gibi; aynı heyecanla yeni ekranda görüşmek üzere.





MEDYARADAR/ÖZEL