Ünlü ekran yüzüne Aydın Doğan mı sponsor oldu?

Televizyon dünyasına mercek tutan Medyaradar'ın usta yazarı Ekran Kedisi, Kanal D koridorlarından kulisler aktarmaya devam ediyor.

Medyaradar’ın sevgili okurları bir süredir sizi ihmal ettiğimin farkındayım. Malumunuz, ‘dolardı, dolmazdı’ işleri beni de çok yordu. Ama merak etmeyin ben de döviz kurları gibi normale döndüm sayılır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim. Gelelim asıl meselemize. Değerli dostlar, Doğan Medya Grubu'ndan Demirören Medya Grubu'na geçen Kanal D’nin ‘yenilenmiş koridorlarında’ bir süredir dedikodudan geçilmiyormuş! Ben fırsat buldukça sizleri ‘dedikodusuz kalmayın’ diye bilgilendireceğim!

Bu yazımın konu kahramanı, habercilikten eğlence programına geçiş yapan Şule Zeybek. Herkes tarafından bilinir ki, Aydın Doğan'ın eşi Sema Işıl Doğan, Şule Zeybek'in teyzesi olur... İşte bu akrabalıktan dolayı da Şule Zeybek yıllardır medyada, “Doğan grubunun hiç işsiz kalmayan sunucusu” unvanına sahiptir.

Evet, bu kısa girizgâhın ardından gelelim Kanal D koridorlarına… Efendim, Kanal D’nin şimdiki genel müdürü olan Murat Saygı daha önce Doğan Grubu zamanında ‘kapının önüne’ konulmuştu. Yeniden Kanal D’nin başına geçen Murat Saygı, geldiğinde hem idari hem de program bazında bir hayli temizlik yaptı. Ancak ne hikmetse Murat Saygı, Şule Zeybek’e dokunmadı! Reytingleri vasatın üstüne çıkmayan “Şule ile Vitrindekiler” programı nasıl oluyordu da Kanal D’de yayınlanmaya devam ediyordu? Üstelik bütçesi de haftalık 40 bin TL olan bir program.



Sorunun yanıtı bir hayli enteresan sevgili Medyaradar okurları. Çünkü, bu bütçeler Kanal D’nin kasasından çıkmıyormuş. Programın devam etmesinin temel nedenlerinden biri bu. İşi ilginç kılan ise Kanal D’ye haftada 40 bin TL’yi hangi sponsorun verdiği. Yoksa programı finanse eden Şule Zeybek’in bir süredir sevgilisi olan Avukat Derviş Mehmet Yıldız mıydı? İş giderek daha da ilginç olmaya başladı değil mi?



Sevgili okurlar değerli avukat Derviş Mehmet Yıldız işin ‘yapımcı’ kısmında. Ne alaka demeyin öyle işte… Gelelim akçeli bölüme... Şimdi sıkı durun ve kemerlerinizi bağlayın. Şule Zeybek’in programının sponsoru kuzeni Vuslat Doğan Sabancı… Biliyorum şimdi hepiniz "Allah hepimize böyle kuzenler nasip etsin" diye dua ediyorsunuz. Amin diyerek devam ediyorum. Aylık 160 bin TL. Kanal D’ye ödeme yapan kuzenden dolayı Murat Saygı programın devam etmesine şimdilik ses etmiyor. Biz de, Medyaradar ailesi olarak Kanal D koridorlarında meraktan heba olmuş dostları ‘AYDINlatmış’ olalım! İşinize bakın baylar, bayanlar ‘Kuzenlerinizle’ de arayı bozayım demeyin!

EKRAN KEDİSİ