Medya
23 Nis 2021 00:17 Son Güncelleme: 23 Nis 2021 00:24

Ünlü ekran yüzünden Uçankuş TV isyanı: "Kendisini gazeteci sayan patron tarafından..."

Uçankuş TV’nin Maslak’taki binasının önünde açıklama yapan ünlü ekran yüzü Gökhan Taşkın, ''Aylardır maaş alamıyoruz'' diyerek isyan etti.

Uçankuş TV’de sular durulmuyor. 80 gazeteci, Maslak’taki televizyon binası önünde protesto gösterisi yapıyor.

Salgına rağmen iş akdi feshedilen gazeteciler, Maslak 1453 yerleşkesi içinde bulunan Uçankuş TV binası önünde basın açıklaması yaptı.

Kanalın sahibi Can Tanrıyar’ın aylarca kendilerine maaş ödemediğini söyleyen ünlü ekran yüzü Gökhan Taşkın, ‘’Kendisine gazeteci diyen bir patron tarafından inanılmaz şekilde mağdur edildik.’’ ifadelerini kullandı.

Taşkın, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Bu kez gazeteciler isyan etti. Yıllar boyunca emekçilerin haklarını arayan bizler, şimdi hak arayışında kendimizi savunuyoruz. Çünkü kendisine gazeteci diyen bir patron tarafından inanılmaz şekilde mağdur edildik. Mobbinge maruz bırakıldık. Aylardır maaşlarımız ödenmediği gibi evlerine hiçbir şekilde ekmek götüremeyen arkadaşlarımız bu mağduriyeti yaşarken, şatafatlı hayatını sosyal medyadan paylaşan bir patron tarafından, üstüne üstlük rencide de edildik. ‘’

‘’Ve bu süreç içerisinde 80’den fazla arkadaşımız gerçekten aç kaldı. Mübarek Ramazan ayında bize bunu reva gören, bu yönetime karşı bu kez gazeteciler isyan ediyor. Belki de ilk kez gazeteciler böylesi bir dayanışma ile hak arayışındalar. Çünkü haklıyız ve haklı olanın hukuk önünde de mutlaka bu haklarına erişeceğini biliyoruz. Hukuki mücadeleye başladık ve bugün de burada bu mücadelenin aslında ilk fitilini ateşlemiş oluyoruz. Biz haklı olarak bu meslekte yıllarını geçirmiş bu insanlar bu kez emeklerinin alın terinin karşılığını istiyor.’’