Polemik & Kulis
22 Eki 2014 13:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

Ünlü ekran yüzü Sözcü ile anlaştı! Röportajları o yapacak! (Medyaradar/Özel)

Sözcü Gazetesi'nde transfer rüzgarı devam ediyor! Yılmaz Özdil ve Enis Berberoğlu'ndan sonra bir flaş transfere daha imza atıldı.

Ana Haber sunuculuğunu yaptığı Artı Bir TV'den ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasını yürüten ekipte yeralan Özlem Gürses Sözcü Gazetesi ile anlaştı.Gürses Sözcü için röportajlar yapacak.

ÖZLEM GÜRSES KİMDİR

Ankara’da doğdu. Türkiye ikincisi olarak kazandığı TED Ankara Koleji’nde ilköğretim ve lise eğitimini tamamladı. Ardından ODTÜ Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Mimarlık Tarihi programında yüksek lisans yaparken geçirdiği bir trafik kazası onu İstanbul’a ve medya dünyasına taşıdı.

ATV Haber Merkezi’nde muhabir olarak başladığı medya kariyerine Star TV’de Gece Hattı ve Kırmızı Koltuk’la devam etti. Bu süre içinde, pek çok siyasetçi ve bakanla, başbakan ve cumhurbaşkanıyla özel röportajlar yaptı. Muhabirlik yıllarında ise sayısız özel haber yaptı.

Ufuk Güldemir’in kurduğu Habertürk TV’de 20. Saat, 13 Ajansı, Bildiğin Gibi Değil, Burası Haftasonu, Habertürk Gündem programlarını hazırladı ve sundu.

Kanal 1 Ana Haber’in hem haber müdür yardımcısı hem de ekran yüzüydü. İzlenme oranı olarak 90-100 aralığında devraldığı Ana Haber Bülteni’ni ilk 20 arasına yükseltti.
Aynı kanalda Özlem Gürses’le Bakış ve Şahane Çocuklar programlarının yapımcısı ve editörüydü.

Skyturk’te Özlem Gürses’le Çizgi Dışı programında pek çok saygın ve ünlü ismi konuk olarak ağırladı.

TV8’de ve Habertürk’te Vivet Kanetti Uluç ve Ayşe Böhürler ile birlikte sunduğu 3YÜZ’ün özgün format yaratıcısı ve editörüydü. TV8’de ayrıca gazeteci Mustafa Karaalioğlu ile beraber Her Pazar Açıkça tartışma programını hazırladı ve sundu.

NTV’de yayımlanan Mimarlık ve Yaşam kuşağının da yaratıcısı ve ekran yüzüydü.

Talep üzerine Haber Yazımı ve Spikerlik ile Televizyon Programı Yapımcılığı derslerini vermekte, kurum ve profesyonel yöneticilere medya ilişkileri konusunda danışmanlık yapmaktadır.

Bugüne dek ulusal ve uluslararası çok sayıda organizasyonda “Moderasyon ve Sunucu” olarak görev almış, özellikle perakende sektöründe önemli işbirliklerine imza atmıştır.

Mayıs 2001 – Ocak 2013 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi ve santralistanbul’un Basın ve Halkla İlişkiler Ofisi’ni yönetmiş olan Özlem Gürses, son iki yıldır ayrıca oyunculuk dersleri almaktadır.

Ekol Drama’da oyuncu Derya Alabora “Doğal Oyuculuk Teknikleri” çalışan Özlem Gürses, Merve Taşkan Actors Studio’da ise “Metod Oyunculuğu” özel sınıfındadır.

2013 yılının başında FOX TV’de yayımlanan “Affetsen” isimli programın sunuculuğunu üstlenen Gürses, Artı Bir TV’de ana haber sunuculuğu ve haber müdürlüğü yaptı.

Özlem Gürses evlidir ve Uzay isimli bir çocuk annesidir