Polemik & Kulis
14 Mar 2017 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:33

Ünlü ekran yüzü 'sansür' talebine isyan etti! Ne zaman adam oluruz? (Medyaradar/Özel)

39 yıldır medyada çeşitli görevlerde bulunan Zafer Arapkirli, Cem TV ve RS FM'de yaptığı programlarda kendisinden 'yandaşa sansür' isteyenlere sert çıktı.

NTV, NTV Radyo, Habertürk TV, ATV, A Haber TV gibi yayın organlarında editör, haber spikeri ve anchorman olarak görev yapan Zafer Arapkirli halen Cem TV'de 'Zafer Arapkirli ile Seyr-ü Alem' , RS FM'de ise 'Seyr-ü Sabah' programlarını hazırlayıp sunuyor.

Ünlü ekran yüzü son zamanlarda dinleyicilerden aldığı bir tepkiyi gündeme taşıdı. Arapkirli'nin aktardığına göre dinleyiciler 'yandaş gazetelerin ve yandaş yazarların' RS FM'de okunmasına karşı çıktı. Sebebi ise bu gazete ve yazarların her yerde hakim durumda olmaları.

Zafer Arapkirli bu eleştirilere Facebook'taki hesabından bakın nasıl cevap verdi:

NALINCI KESERİ...

Milli hasletimiz olan "Rabbena Hep Bana" ve "Demokrasi, yalnızca Bana" demenin, sadece belli kesimlerle sınırlı olduğunu zannetmeyin..
RS FM yayınlarımla ilgili olarak bazı "Aydın, solcu, demokrat, cumhuriyetçi, hayırcı vb." dinleyicilerden gelen insafsız ve haksız bir tepkiyi tartışmaya açmak istiyorum.
Suçlama (mealen) şu:
"Kardeşim neden bu heriflerin (kimleri kast ettikleri malum) gazetelerini ve o kesimin yazarlarını (da) okuyorsun? Zaten her yerde bunlar hakim. Sen onları bırak. bizimkileri oku..."
Propagandist gazeteci-yayıncı bozuntuları ile bizleri yani gerçek gazetecileri birbirinden ayıran özelliğin "İlle de taraflı ya da tarafsız olmak değil, Taraf tutsa dahi adil olmak olduğunu" bilmeyen (kabullenmek istemeyen) ağızlardan-kalemlerden-klavyelerden geliyor bu eleştiriler.
Bin kere hayır!
Benim, nasıl belli bir kesimin (iktidardaki zihniyetin) sansürüne kurban edilmiş ve ana akım medyadan yasaklanmış olduğumu bilmeseler yine gam yemeyeceğim. Ama, kendisi sansüre uğramış bir gazeteci olarak, üstelik de "şahsi duruşu fikri bilinse de - bir kurum ya da partiye asla angaje olmamış" bir gazeteciye, "Sen filanca kesime sansür uygula" demek nasıl bir aklın-vicdanın ürünüdür?
Gerekçe şu mu yani? "Nasıl olsa onların sesi daha çok duyuluyor.. Sen görmezden gel.. Sen de bizimkileri oku sadece"
E o zaman sansürcüyü nasıl eleştireceğiz? Gazeteci olmanın dürüstlüğü ve adil olma zorunluluğunu ayaklar altına almayı kendimize nasıl yakıştıracağız?
O zaman, Cumhurbaşkanı-Başbakan ve diğerlerinin, karşılarına sadece yandaş gazetecileri alarak mülakat vermelerini, başkalarının soru sormasını engellemelerini nasıl eleştireceğiz?
O zaman bazı gazetelerin sayfalarını sadece yandaş haber ve yorumlara tahsis etmelerini nasıl kınayacağız?
Demokrasi, "Pick and choose" (domates tezgahında seçmece) ilkesi ile bağdaşmaz.
Benim adil ve dürüst gazetecilik anlayışım budur.
Zaten RS FM'deki ve CEM TV'deki programları, kurumlardan gelen bu ilkelere uygun teklifler olduğu için yapıyorum.
Başkasını benden beklemeyin...
İzlemeye ve dostlarınıza önermeye devam edin..
Lütfen.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Arapkirli Facebook'tan yaptığı bu paylaşımın yanısıra Twitter hesabından da 'sansür' taleplerine 'Ne Zaman Adam Oluruz?' başlığı altında yaptığı açıklamalarla cevap verdi. İşte Arapkirli'nin o paylaşımları:



 

ZAFER ARAPKİRLİ KİMDİR?

1957 yılında İstanbul Beşiktaş’ta doğdu. Darüşşafaka ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim gördü. 39 yıllık gazeteci. Mesleğe Cumhuriyet Gazetesi’nde başladı. 1990 yılında gittiği İngiltere’de BBC Radyosu Türkçe Yayınlar Bölümü’nde 6 yıl çalıştıktan sonra yaklaşık 20 yıl boyunca Londra’dan; Cumhuriyet, Milliyet, Kanal D, Milliyet, Radikal, NTV, NTVMSNBC, CNBC-e, Dünya gibi gazete, TV, radyo ve internet portallarının muhabir ve/veya köşe yazarı olarak görev yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra NTV, NTV Radyo, Habertürk TV, ATV, A Haber TV gibi yayın organlarında editör, haber spikeri ve anchorman, Gazeteport ve Yeni Yüzyıl Gazetelerinde köşe yazarı olarak çalıştı. Halen CEM TV’de bir haftalık siyasi program yapıyor. Hafta içi her sabah RS FM’de SEYR-Ü SABAH  programını hazırlayıp sunuyor.

MEDYARADAR/ÖZEL