Ünlü ekonomist tarih verdi: Gram altın ve dolarda kıyamet kopuyor

Dolar ve altın üzerine yaptığı tahminlerle dikkatleri üzerine çeken Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, dolar ve gram altın için önümüzdeki süreçte yaşanacaklar için tarih verdi.

Ünlü ekonomist tarih verdi: Gram altın ve dolarda kıyamet kopuyor - Sayfa 1

Hafta boyu yükselişini sürdüren gram altın haftanın son iş gününde 968 seviyeleri ile kapanışını yaptı.

110
Ünlü ekonomist tarih verdi: Gram altın ve dolarda kıyamet kopuyor - Sayfa 2

Dolar ise 17 barajını zorlamaya başladı. Daha önce de dolar için 16 seviyesinin direnç seviyesi olduğunu ifade eden Tuna Kaya, dolar için yeni tahminlerini paylaştı. Gram altın tarafında ise ciddi yükselişler yatırımcıları bekliyor. İşte detaylar...

210
Ünlü ekonomist tarih verdi: Gram altın ve dolarda kıyamet kopuyor - Sayfa 3

MAYIS AYINA DİKKAT KIYAMET KOPACAK 
Merkez Bankası'nın piyasayı sürekli fonlaması nedeniyle TL'nin zarar gördüğünü belirten Kaya, ''Merkez bankası arka kapıdan döviz satmaya devam ediyor. Türkiye'de korkunç duruma geldi. Bu durum Türk lirasını öldürüyor, çöp haline getiriyor. Dolar/TL'de yeni bir sınıra ulaştık. 16 seviyesi. Mayıs ayında kur 15-72, 16 seviyesine ulaşacak. 17 seviyesine de tırmana bilir. 

310
Ünlü ekonomist tarih verdi: Gram altın ve dolarda kıyamet kopuyor - Sayfa 4

ABD'nin faizleri artıracak. Hazine'nin de borç sınırı aşacak. Şimdi dolarda 16 bariyerine geldik. Bu bariyerin aşılması sonrasında bizi 17,17 seviyesi bekliyor. Direnç bölgesi daha önce bu seviyede takılmıştı. Bundan dolayı 17, 17 seviyesinin üzerine çıkarsa o zaman kıyamet kopar. Artık kurun durdurulamaz olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

410