Gündem
20 Mar 2024 20:12 Son Güncelleme: 20 Mar 2024 20:13

Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti

Amerika'nın en gözde firmalarından biri olan Instant Brands, iflas bayrağını çekti. Hemen hemen her yeni gelinin tercih ettiği düdüklü tencere markası olan Instant Brands, ekonomik koşullar nedeniyle kapatmak zorunda olduklarını duyurdular.

ABD'nin en büyük firmalarından biri olan Instant Brands'ın, Houston’daki federal iflas mahkemesine başvurduğu ortaya çıktı. Türkiye'de ciddi bir pazara sahip olan Instant Brands, özellikle gelinlerin gözbebeği olan düdüklü tencereleriyle mutfak alanında yemek yapımını kolaylaştırıyordu. Ancak markanın Çin ortaklığı tedirginliğe neden oldu.

YENİ GELİNLERİN GÖZBEBEĞİ DÜDÜKLÜ TENCERE FİRMASI İFLAS ETTİ!

Çin'in üretimde ağır materyaller kullanması bunların ise kansere neden olduğuna dair ortaya çıkan iddialar kafaları karıştırdı. Alım gücü yüksek olan Instant Brands, pazar değerini kaybetti. Öte yandan şirketi pandemi de vurdu. Pandemi döneminde satışlarının neredeyse yarısına düşen marka ekonomik sıkıntılar yaşamaya başladı.

Instant Brands, daha sonra çıkan airfreyler nedeniyle de gözden düştü. Tüm bunlar markanın ekonomik sıkıntılarını daha da artırdı. Türkiye'de 2010 yılından beri pazar payına sahip olan marka hakkında Yeniçağ'da yer alan habere göre iflas bayrağını çektiği kesinleşti.

İnternet satışlarında düşüş yaşayan marka 1800’den fazla çalışanını işten çıkararak iflas mahkemesinin yolunu tuttu. İnternetteki ürünlerin bazıları kaldırıldı. Stoklarda kalanların ise akibeti merak edildi. Bir şirket daha pandemi sonrası toparlanamadı.