Televizyon
08 Nis 2020 12:24 Son Güncelleme: 08 Nis 2020 12:28

Ünlü doktordan vekillere sert tepki: "Hakkımı helal etmiyorum"

Sağlıkta şiddet yasasını gündeme gelmesinin reddedilmesiyle ilgili Dr. Serdar Savaş, ‘Sağlıkta şiddet yasası gündeme alınması dahi reddedildi. Bir hekim olarak benim vergilerimin de içinde bulunuğu değerli milletvekillerinin maaşlarındaki katkım neyse ben helal etmiyorum’ ifadelerini kullandı.

Korona virüs pandemi nedeniyle zor günler yaşayan sağlıkçılara, TBMM’den kötü haber geldi. Mecliste sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla yasa teklifi verildi. korona virüsle mücadelede en önde yer alan sağlık çalışanlarıyla ilgili gündeme gelen ‘sağlıkta şiddet yasası’ AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

“UTANÇTIR, AYIPTIR, REZALETTİR”

Haber Global’de ekranlara gelen Mesele programına katılan Dr. Serdar Savaş, yasanın reddedilmesine tepki gösterdi.

Sağlık çalışanları, hemşire kardeşlerimiz, hekim çalışanlarımız, diğer sağlık çalışanları bu kadar özveriyle çalışan insanların çok uzun zamandan beri bekledikleri bir şey vardı, sağlıkta şiddet yasası. Bu yasanın gündeme alınması bile reddedildi. Bir hekim olarak benim vergilerimin de içinde bulunuğu değerli milletvekillerinin maaşlarındaki katkım neyse ben helal etmiyorum. Sağlıkta şiddet yasasının bugün kabul edilmemesi utançtır, ayıptır, rezalettir altına ne derseniz deyin. Ben hakkımı helal etmiyorum.