Magazin
14 Tem 2012 10:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

ÜNLÜ DOKTORDAN AVŞAR KIZINA TEPKİ; "HÜLYA TIBBİ YORUM YAPMASIN"

Meme kanseri tedavisi gören Nilüfer'in doktoru Prof. Dr. İsmail Kuran; "Mamografi ağrılıdır" diyen Hülya Avşar'ı uyardı:

Meme kanseri tedavisi gören Nilüfer'in doktoru Prof. Dr. İsmail Kuran; "Mamografi ağrılıdır" diyen Hülya Avşar'ı uyardı:

"Hülya Avşar tıbbi yorum yapmasın. Onun açıklamalarından sonra 100 kadın bile mamografi yaptırmazsa bu büyük bir kayıptır!"

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Kuran; meme kanseri tedavisi gören Nilüfer'in ameliyatını yapan doktor olarak tanındı. Ünlülerin tedavi süresince çok çalışkan ve gayretli olduklarını söyleyen Kuran; meme kanseri ve meme ameliyatlarıyla ilgili merak edilenleri GÜNAYDIN'a anlattı.

 Ünlü bir kişinin doktoru olmak zor mu? Ünlülerin yaşadıkları stres hastalık sürecine nasıl yansıyor?
Ünlüler bir yandan sağlıklarına kavuşmak için çaba gösterirken, diğer yandan da kamuoyundaki rolleri nedeniyle biraz daha özenli olmak zorundalar. Kamuoyu bilinci oluşsun diye tedavi süreçlerini paylaşıyorlar. Çok yararlı mesajlar verdiklerini düşünüyorum. Bir farkındalık yaratıyorlar. Tedavi süresince ve sonrasında çalışma hayatlarına dönerek oldukça pozitif bir görüntü sunuyorlar. Genellikle çok çalışkanlar, gayretliler ve güçlü kişilikleri var.

NİLÜFER TİTİZ VE ARAŞTIRMACIYDI
 Nilüfer Hanım nasıl bir hastaydı? Ameliyata birlikte mi karar verdiniz? Yoksa sizin kararlarınızı sorgulamadan onayladı mı?

Titiz ve araştırmacı biri. Tedavisiyle ilgili detayları çok iyi kavradı; dikkatli ve anlayışlıydı. Sağduyulu ve hep olumlu yaklaştı. Süreci en iyi şekilde atlattığını ve kısa zamanda çalışmalarına mükemmel bir şekilde döndüğünü düşünüyorum.

 Hülya Avşar'ın mamografi ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mamografinin acı verdigi fikrine katılmıyorum. Her gün yüzlerce kadın mamografi ve ultrason gibi görüntüleme tekniklerini kullanıyor. Bu teknikler sayesinde meme kanserinin erken tanısı mümkün oluyor. Bu da meme kanserlerinden ölümün azalmasına yol açıyor. Mamografi yaptırın! Hülya Avşar'ın tıpla ilgili yorum yapması doğru değil. Hülya Avşar "Mamografi ağrılı" dedi diye 100 kadın mamografi yaptırmazsa bu bir kayıptır. Sanatçılar demeç verirken iyi düşünmeli ve bu tarz yorumlar yapmamalı.