Gündem
02 Haz 2012 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

ÜNLÜ DİZİNİN FİNALİ İSTANBUL'DA ÇEKİLDİ!

Amerikan kanalı ABC'de yayınlanan "Missing" dizisinin sezon finali bölümü İstanbul'da geçiyor. Milliyet'ten Songül Hatısaru bugün o diziyi yazdı...

ASHLEY JUDD SULTANAHMET’TE OĞLUNU ARIYOR


Türkiye’de çekilen uluslararası büyük bütçeli film haberlerine alıştık. Yıllar sonra İstanbul’a dönen James Bond, ‘Argo’ filminde İran olarak gösterilen İstanbul’la tepki toplayan Ben Affleck ve son olarak sessiz sedasız gerçekleşen büyük bütçeli ABC dizisi ‘Missing’. ‘Missing’, Amerikan kanalı ABC için çekilen, ilk sezonu 10 bölümden oluşan bir polisiye-macera.

Bu yıl 15 Mart’ta Amerika’da yayınlanmaya başlayan dizi,  17 Mayıs’taki son bölümüyle sezonu bitirdi. Amerikan sinemasındaki yerini devretmeye niyeti olmadığı görülen Ashley Judd,  dizide Sean Bean’le başrolde. Size bunu anlatmamın sebebiyse büyük sezon finalinin tamamının İstanbul’da çekilmesi ve henüz dizi bağımlıları dışında bundan kimsenin haberinin olmayışı.

CIA ajanı Sultanahmet’te
Ashley Judd, yıllara meydan okuyan güzelliğiyle, her şeyden elini ayağını çekmiş eski bir CIA ajanı Rebecca Winstone karakteriyle tam anlamıyla döktürüyor. Aynı zamanda dizinin yapım ortaklarından Judd’un projeye ne kadar inandığını, oyunculuğunu gördüğünüz anda zaten anlıyorsunuz. Tek başına 18 yaşındaki oğlunu yetiştiren kahramanımız ‘Becca’, oğlunun mimarlık eğitimi almak için İtalya’ya gitme isteğine önce “Hayır” dese de, sonra ikna olur... Birkaç hafta sonra oğlu Michael’ın kaçırılmasıyla onu korumak için vazgeçtiği gizli ajan kimliğine geri dönüyor. Çocuğunu arayan bir annenin hele de bir gizli ajanın neler yapabileceğini tahmin edin artık.
Hikayenin İstanbul bölümüne gelince... Oğlunu bulmak için tüm Avrupa’yı altüst eden anne, CIA ve Interpol’le de mücadele ederek, İstanbul’da Sultanahmet sokaklarında oğlunu arar.
 

Bakanlık plaket vermeli
Dizi sahnelerinde hepimizin aşk ve nefret ilişkisiyle yaşadığımız İstanbul, o kadar güzel görünüyor ki. Eminim aktris, geri dönecektir gördüğü güzellikler karşısında. Devam edip etmeyeceği henüz netleşmeyen serinin sonunda, hikaye devam etmek ister gibi bitse de tüm dizi severlere şiddetle öneriyorum. Kültür Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların Türkiye’nin tanıtımı için ayırdığı fonlara bakıyorum. Bir yandan da dizinin Sultanahmet’in göbeğinde geçen enfes görüntülerine... Büyük bütçeler ayrılsa böyle bir tanıtım yapılamazdı. Klip tadında İstanbul’da dakikalarca süren Sultanahmet görüntülerini görmek için internetten de olsa sezon finaline bir bakın derim...

Milliyet Cadde