Ekonomi
11 Haz 2022 15:19 Son Güncelleme: 11 Haz 2022 15:22

Ünlü anketçiden dikkat çeken ‘dolar oyunu’ iddiası! ‘Bu çok net bir şekilde hırsızlık…’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamalarla Londra üzerinden birilerinin servet transferi yaptığını açıklayan Kemal Özkiraz “Bu çok net bir şekilde hırsızlık” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde, ‘Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yeni ekonomi modelini açıklayacağız’ ifadeleriyle dolar kuru sert bir şekilde aşağı inerken daha sonra piyasa beklentisinin karşılanmaması üzerine eski yerinden de yukarı çıkmıştı.

Dolar kurunun bu sert hareketleriyle birilerinin zenginliklerine zenginlik kattığını iddia eden Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz “Bu servet transferi bile değil. Çok net bir şekilde hırsızlık” dedi.

"LONDRA'DA TÜRKİYE'NİN PARASI ÇALINDI"

Sosyal medya üzerinden gündemi değerlendiren Kemal Özkiraz, Nureddin Nebati’nin açıklamalarıyla Türkiye’de piyasalar kapalıyken Londra piyasasında Türk Lirası üzerinden alım ve satımlar gerçekleştiğini ve birilerinin büyük paralar kazandığını öne sürdü.

Özkiraz çok konuşulacak iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

“Nureddin Nebati’nin açıklama yapılacağına yönelik haberlerin çıkmasıyla dolar kuru aşağıya doğru gevşedi. Hiçbir şey olmayacağı anlaşılınca dolar eski yerinden de yukarı ya tepki verdi. O aradaki makasta kim ne kadar kazandı. Onu bilemiyoruz. Türkiye’de piyasalar kapalıyken Londra Borsası’nda birilerinin çok yüksek miktarda dolar sattığı birilerinin de dolarları alttan topladığını canlı grafikte gördük. Bu servet transferi bile değil. Çok net bir şekilde hırsızlık. Türkiye’nin parasını düşükten alıp alıp yükselince tekrar satıyorlar. Böyle böyle ilk önce 128 milyar dolar ve ardında 50 milyar dolar gitti.”

İşte o açıklamalar...