Ünlü anketçi partilerin son oy durumunu paylaşarak uyardı! ‘Seçimin ikinci tura kalması halinde…’

Türkiye 2023'te yapılması planlanan seçime kilitlenmişken anket şirketleri de kamuoyunun nabzını tutmaya devam ediyor. Son olarak Aksoy Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy, partilerin son oy oranlarını değerlendirdi ve muhalefete dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Ünlü anketçi partilerin son oy durumunu paylaşarak uyardı! ‘Seçimin ikinci tura kalması halinde…’ - Sayfa 1

Seçimler yaklaşırken anket şirketleri de çalışmalarını hızlandırdı. Aksoy Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy da yaptıkları son araştırmanın sonuçlarını paylaşarak partilerin son oy oranlarını değerlendirdi.

114
Ünlü anketçi partilerin son oy durumunu paylaşarak uyardı! ‘Seçimin ikinci tura kalması halinde…’ - Sayfa 2

BirGün TV’ye konuk olan Aksoy Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy, faiz indirim kararından güncel oy oranlarına, AK Parti’nin kemik oyundan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına dair birçok konudaki verileri paylaştı.

214
Ünlü anketçi partilerin son oy durumunu paylaşarak uyardı! ‘Seçimin ikinci tura kalması halinde…’ - Sayfa 3

AK PARTİ YÜZDE 29

“AKP'nin son gelip dayandığı yüzde 30 sınırı vardı. Şimdi o oran yüzde 29’a gelmiş durumda” diyen Ertan Aksoy, şöyle devam etti:

314
Ünlü anketçi partilerin son oy durumunu paylaşarak uyardı! ‘Seçimin ikinci tura kalması halinde…’ - Sayfa 4

“Diğer bulgu CHP’yle aralarındaki fark yüzde 0,5-0,7 gibi farklarla karşımıza çıkıyor. Yani yüzde 1 bile değil. Az farkla AKP önde. Ama daha doğru okumayla başa baş diyebiliriz.”

414