Dünya
20 Eyl 2021 10:46 Son Güncelleme: 20 Eyl 2021 13:09

Üniversiteye silahlı saldırı düzenlendi! Öğrenciler camdan atlayarak kaçtı!

Rusya'daki Sibirya bölgesinde bulunan bir üniversiteye kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 10 kişi ise yaralandı. Öte yandan saldırı anı kameraya yansıdı. Saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yer alan Perm State Üniversitesi'ne kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından ateş açıldığını bildirdi. Olayda ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 10 kişi ise yaralandı.

SALDIRI ANI KAMERADA
Yetkililer, saldırganın etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırı anı ise kameraya yansıdı. Büyük panik yaşanan üniversiteler binanın katlarından atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Üniversite basın servisi ise bazı öğrencilerin ve öğretmenlerin sınıflara kilitlendiğini açıkladı.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU
Olayı gören görgü tanıklarından biri "Kimliği bilinmeyen bir kişi üniversite binasına girdi ve ateş açtı. Bazı öğrenciler, saldırgandan korunmak için kendilerini sınıflara kilitledi, bazıları ise pencerelerden atladı. Yetkililer olay yerine vardı" açıklamasını yaptı.

SALDIRGAN 18 YAŞINDA
Gözaltına alınan saldırganın 18 yaşındaki Timur Bekmansurov olduğu belirtilidi. Saldırıdan hemen önce paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde, Bekmansurov'un atış ruhsatı ve silah alma sürecini anlattığı dikkat çekti. Paylaşımında, "Kendimi ne kadar uzun süredir tanıyorsam, hep ölümü düşündüm" notunu düştüğü görüldü.