Gündem
06 Kas 2015 15:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Üniversitede 'paralel' kavgası! Ali Atıf Bir görevinden alındı!

Geçtiğimiz ay İstanbul Şehir Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Bugün yazarı Ali Atıf Bir görevinden alındı.

Ülker Grubu vakfına ait İstanbul Şehir Üniversitesi’ne, kayyum atamasından önce Cemaatin gazetesi Bugün yazarı Ali Atıf Bir’in atanması tartışmalara yol açmıştı.

Rektör değişikliği yapılan üniversitedeki tartışmalarla ilgili olarak Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’den bir açıklama geldi.

Bugün gazetesi yazarı Ali Atıf Bir’in İstanbul Şehir Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan ‘cemaat’ tartışmasıyla birlikte, üniversitenin 7 kişilik kurucu akademik kurulunun 3 üyesi istifa etmiş, üniversitenin “Cemaat’in eline geçtiği” öne sürülmüştü. BU tartışmalara son verecek açıklama Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’den geldi. Murat Ülker, kişisel Twitter  hesabından yayınladığı mesajda, “Müjde, Şehir Üniversitesi mütevelli heyet ve rektör seçimi yenileniyor. Ben de yanlış anlaşılmaktan kurtuluyorum. Haklarınızı helâl ediniz” dedi.

Ali Atıf Bir’in rektör olarak atanmasının ardından görevi bırakan kurucu üyeler Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Medaim Yanık ve Doç. Dr. Fahrettin Altun’un, istifa açıklamasında, “Üniversite Rektörlüğü’ne Ali Atıf Bir gibi İstanbul Şehir Üniversitesi’nin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olan ‘YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye şeriatla savaşı kaybeder’ gibi ifadelerle anti-demokratik ve özgürlük karşıtı cephede yer alan ve bugüne dek ‘paralel devlet yapılanması’na destek veren bir ismin getirilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” ifadeleri yer almıştı.