Gündem
21 Haz 2014 22:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

Üniversitede gazetecilere coplu saldırı; 10 gazeteci yaralandı!

Üniversitedeki konseri takip eden gazeteciler güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

Fırat Üniversitesi'nde dün gece düzenlenen mezuniyet töreninde ünlü sanatçı Funda Arar sahne alarak konser verdi. Geceye Rektör Prof.Dr, Kutbettin Demirdağ, yardımcıları ile öğrenciler katıldı.

Funda Arar'ın konseri sırasında görüntü ve fotoğraf almak isteyen gazeteciler, üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırılmak istenmesine gazeteciler itiraz etti. İtiraz üzerine çıkan tartışma sırasında özel güvenlik görevlileri coplarını kullanarak gazetecilere saldırdı. Coplu saldırıda 10 gazeteci çeşitli yerlerinden yaralanırken, bir kameramanın kamerası kırıldı.

Fırat Üniversitesi'nin özel güvenlik görevlilerinin coplu saldırısında yaralanan gazetecilerden Eyüp Demir, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürüldü. Özel güvenlik görevlililerinin saldırısı polis çevik kuvvet ekipleri tarafından güçlükle önlendi. Bu sırada güvenlikçilerin görüntü alan gazetecileri tehdit ettikleri görüldü. Polis, özel güvenlik görevlilerini başka bir yerde toplayarak, müdahalesini önledi. Yaralanan 10 gazeteci, hastaneye gidip tedavi olduktan sonra bazılarına 7 gün iş göremez raporu verildi.Gazeteciler daha sonra özel güvenlik görevlileri hakkında poliste şikayetçi oldu.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Mehmet Nafiz Koca, gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. Saldırının Rektör Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ ve yardımcısı Prof.Dr. Hasan Alli'nin gözleri önünde yaşandığını belirten Koca, saldıranların tespit edilerek gerekli cezaya çarptırılmasını istedi. Koca, üniversitenin uyarı tabelasına da siyah bez astı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu toplantısı için Elazığ'da bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Atilla Sertel de düzenlediği basın toplantısında saldırıyı kınadı. Sertel, olayın takipçileri olacağını belirterek, "Türkiye'nin hiçbir yerinde gazetecilere saldırılmasın. Gazetecileri sevmiyor olabilirler. İktidarlar sevmiyor, iktidarın başındakiler sevmiyor, yöneticiler sevmiyor ama bilsinler ki gazeteciler olmazsa medya olmazsa onların hiçbirinin sözü, hiçbirinin cümlesi halka ulaşmaz, ulaştırılmaz. Gazeteciler kutsal bir görev görmektedir ve korunmalıdır, dövülmemelidir. Bunları koruyacak olan da öncelikle güvenlik güçleridir" dedi. (DHA) -