Reklam PR
12 Oca 2024 14:28 Son Güncelleme: 12 Oca 2024 14:34

Unilever'de üst düzey atama

Dünyanın önde gelen hızlı tüketim şirketlerinden olan Unilever, küresel dondurma pazarındaki en büyük iş birimine liderlik edecek yeni ismi Türkiye’den seçti.

Unilever Orta Doğu & Türkiye Kişisel Bakım Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Seçkin, Unilever Avrupa, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda Dondurma Genel Müdürü olarak görev yapacak.

Unilever Orta Doğu & Türkiye Kişisel Bakım Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Ülke Başkanı görevlerini beş yıldır sürdüren Mustafa Seçkin, Unilever Avrupa, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda Dondurma Genel Müdürü olarak atandı. Yeni görevine 1 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Unilever’in Hollanda’daki yönetim merkezinde başlayacak olan Mustafa Seçkin, Unilever’in Dondurma işindeki en büyük iş birimine liderlik edecek.

Unilever bünyesinde 30 yılı aşkın sürede yurt içi ve yurt dışında önemli sorumluluklar ve çeşitli liderlik rolleri üstlenen Mustafa Seçkin, özellikle gıda ve dondurma kategorilerinde sahip olduğu engin deneyimle, gelişmekte olan pazarlarda başarılı iş sonuçlarına imza attı. Unilever Türkiye Ülke Başkanı olarak görev yaptığı süreçte, küresel pandemi, enflasyonist ortam, doğal afetler ve tedarik zincirinde yaşanan kesintiler gibi zorluklara karşın Türkiye operasyonunu  yöneten Mustafa Seçkin, Unilever Türkiye’nin merkez ofisinin yenilenmesi de dahil olmak üzere geleceğin çalışma modellerine geçişe ve dijitalleşme süreçlerine de öncülük etti. 

Türkiye’de 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Unilever için gerçek anlamda bir elçi olarak da görev yapan Mustafa Seçkin, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomiyi sağlamayı hedefleyen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Ulusal Ağında 2016 – 2019 yılları arasında Başkanlık görevini üstlenerek Türkiye'deki kurumsal sürdürülebilirlik gündemine liderlik etti. Mustafa Seçkin ayrıca, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nde (YASED) ve Dutch Business Association Türkiye’de (DBA Türkiye) Yönetim Kurulu Üyesi olarak çeşitli görevler üstlendi.  

Mustafa Seçkin’in liderliğindeki Orta Doğu & Türkiye Kişisel Bakım organizasyonu da rekabetçi ve kârlı büyümeyle birlikte sağlanan örnek finansal sonuçlarıyla Unilever’in dünya genelinde kişisel bakım iş biriminde en yüksek performans gösteren iş birimleri arasında yer alma başarısını gösterdi. 

Unilever bünyesindeki etkileyici kariyeri ve güçlü liderliği sonucunda Unilever Avrupa, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda Dondurma Genel Müdürü olarak atanan Mustafa Seçkin, yeni görevine kendine özgü liderlik tarzı ve sahip olduğu geniş bilgi birikimiyle birlikte başarılı sonuçlar elde etme konusundaki engin deneyimini beraberinde getirecek.