Reklam PR
28 Ara 2010 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

UNILEVER SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM PLANI'NI AÇIKLADI!

Unilever ürünlerinin yaşam döngüsünde kullanılan suyun yarısı ve sera gazı emisyonlarının üçte ikisinden fazlası, tüketici kullanımından kaynaklanıyor.

Unilever'in tüm marka portföyünü ve ürünlerinin satışa sunulduğu 170'den fazla ülkeyi kapsayan "Sürdürülebilir Yaşam Planı", sürdürülebilirlik konusunda yalnızca çevreyle sınırlı kalmayarak, sosyal ve ekonomik boyutlarda da iyileştirme sağlamayı hedefliyor.

Unilever: "Tüketicilerimizi Bilinçli Tüketim Alışkanlıklarına Teşvik Edeceğiz"

Unilever ürünlerinin yaşam döngüsünde kullanılan suyun yarısı ve sera gazı emisyonlarının üçte ikisinden fazlası, tüketici kullanımından kaynaklanıyor. Dolayısıyla bu plan, şimdiye kadar görülmemiş boyutta iddialı hedefler sunuyor. Plan, Unilever'in ürünlerinin tüm yaşam döngüsü boyunca sorumluluk alması gerektiğini kabul ediyor ve bu büyük değer zincirini hammadde alımından Unilever ürünlerini kullanan tüketicilerin yemek pişirirken, temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken ihtiyaç duydukları su ve enerjiye kadar uzanıyor.

Bu planla Unilever Türkiye de belirlenen global hedefler doğrultusunda, Türkiye'deki insanların sağlık ve esenliklerini geliştirmeyi; şirketi büyütürken çevresel etkisini yarıya indirerek üretimden tüketime çevresel ayak izini küçültmeyi; sorumlu kaynak yönetimi ile tedarik zincirindeki insanların yaşamlarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Karaca: "Küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratacağız"...

Sürdürülebilir Yaşam Planı'nı kamuoyuna duyurmak amacıyla 27 Aralık 2010 tarihinde Türkiye'nin ilk sertifikalı yeşil ofisi Unilever Türkiye Merkez Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Unilever Türkiye CEO'su; Unilever Asya, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı İzzet Karaca, "Her açıdan sürdürülebilir bir şirket olmak istiyoruz. Bir yandan büyürken, diğer yandan da dünyanın doğal kaynaklarının korunmasını sağlayacak yeni iş yapış yolları geliştirmek gerekiyor. İşte Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı, ürünlerimizin çevrede bıraktığı ayak izlerini yarı yarıya azaltmayı, tarımsal hammaddelerimizin yüzde 100'ünü sürdürülebilir kaynaklardan sağlamayı, insanların sağlık ve esenliklerini artırmak için harekete geçmelerine yardımcı olmayı içeriyor. Bu üç büyük hedefin altında yer alan sözler verdik. Bunların hepsini planladık ve zaman hedeflerini koyduk. Bu sözler, fabrikalarımızda yenilenebilir enerji kullanımından çorbalarımızdaki tuz içeriğini azaltmaya kadar tüm süreçleri içeriyor" diye konuştu.

Daha iyi bir gelecek için tüketicilere açık davet!

Tüketicilerini bu harekete ortak ederek ‘küçük dokunuşlarla büyük fark yaratmayı' hedeflediklerini kaydeden İzzet Karaca : "Unilever Türkiye olarak, ekonomik başarılarımızdan duyduğumuz gurur kadar dünyamızın geleceği adına ortak değer yaratmak konusunda kaydettiğimiz gelişmelerle de gururlanıyor ve her gün ülkemizin sürdürülebilir geleceği için durmadan çalışıyoruz" diyen Karaca, sözlerine şöyle devam etti:

"Unilever'in tek başına çevresel sorunlara yanıt olamayacağını; hedeflerimize ulaşmak içinse herkese büyük pay düştüğünü belirtmek isterim. İnancımız doğrultusunda başarıyı sağlamak için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışacağız."

ETİKETLER
#unilever