Gündem
15 Nis 2013 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

ÜNAL TANIK GÖZALTINA ALINMASININ PERDE ARKASINI ANLATTI!

Ülke TV'de yayınlanan ‘Ülke'de Bu Sabah' programına konuk olan Ünal Tanık neden gözaltına aldığını anlattı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2010 yılında hakkındaki iddialar nedeniyle görevden alınan Aytaç Durak’la ilgili iddialara yer veren haber nedeniyle Ünal Tanık, Adana Valiliği tarafından organize edilen ‘Portakal Çiçeği Festivali’ için gittiği Adana’da gözaltına alındı.

 ‘Aytaç Durak ve dönemin Basın Savcısı Duran Yılmaz’ın oğlunun belediyeyle olan ilişkilerinin’ işlendiği ve ajanslar tarafından servis edilen haber Ünal Tanık’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Rotahaber.com’da da yer almıştı.  Savcının itirazları üzerine mahkeme kararı olmadan haberi yayından kaldırdığını belirten Ünal Tanık ‘Haberi yayından kaldırma yönündeki mahkeme kararına uymadığım gerekçesiyle gözaltına alındım’ dedi.

Sabah 5.30’datelefonunun çaldığını ve şaşırarak telefonu açtığında emniyetten yetkililerin kendisini aradığını söyleyen Ünal Tanık “Girişte bir işkence var mı yok mu diye istenen adli tıp raporu nedeniyle önce doktor kontrolüne götürüldüm. Geldikten sonra da normal prosedür olan üzerinizde ne var ne yok kemer her şeyi alıyorlar. Ve sizi demir parmaklıklar arkasına bırakıyorlar.” dedi

HABERİ KALDIRMAMA RAĞMEN “KALDIRILMA KARARINI YERİNE GETİRMEDİM” DİYE GÖZALTINA ALINDIM

Ünal Tanık neden İstanbul’da zamanında talimatla ifadesinin alınması yerine Adana’da ifadesinin alındığına ilişkin şunları söyledi;

“Bununla ilgili ifade verdim. Hâkim karşısına çıktım İstanbul’dayken. Aynı konuyu yazan yerel gazeteden bir arkadaşımız beraat etti. Ve mahkemeye bu beraate ilişkin belgeleri de sundum. Bir avukat arkadaş ‘Uğraşmayalım, hâkimler savcılar birbirlerine bir şekilde destek verirler, birbirlerini tutarlar. Eğer senin açından sakıncası yoksa haberi kaldıralım” demişti o zaman, biz de kaldırmıştık. Mahkeme kararı olmadan kaldırdık biz. Ama işin enteresan tarafı haberin kaldırılma kararını yerine getirmedim diye gözaltına alındım.”