Radar Hattı
05 Haz 2007 13:30 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:48

UNAKITAN'IN SABAH GAZETESİ'NE AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASI REDDEDİLDİ!..

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve kızı Zeynep Basutçu Unakıtan'ın, ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddiasıyla Sabah gazetesi aleyhine açtıkları 40 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Kemal Unakıtan ve Zeynep Basutçu Unakıtan'ın avukatı Burçin Gelbal ile Sabah gazetesinin avukatı Simay Tezcan katıldı.

Avukat Gelbal, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini istedi. Tezcan ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Mehmet Cengiz Çifçi, davanın reddedildiğini açıkladı.

DAVA KONUSU

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve kızı Zeynep Basutçu Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, Sabah gazetesinde, 23 Şubat 2006 tarihinde, ''Kafa Karıştıran Ziyaretler'' ve ''Bir Garip İnkar'' başlığıyla haber yayınlandığı kaydedilmişti.

Dilekçede, dava konusu haberde, gerçek dışı ifadelere yer verildiği öne sürülerek, Kemal ve Zeynep Basutçu Unakıtan'ın ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' savunulmuştu.

Söz konusu haber nedeniyle Sabah gazetesinden, Kemal Unakıtan için 20 bin YTL, kızı Zeynep Basutçu Unakıtan için de 20 bin YTL olmak üzere toplam 40 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.