Gündem
12 Şub 2023 22:13 Son Güncelleme: 12 Şub 2023 22:33

Umutlarımız tazelendi! 2 aylık bebek enkaz altından sağ kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazlarına meydana geldiği kentlerden biri olan Hatay'ın Antakya ilçesinde beton yığınlarının arasından 138 saat sonra çıkartılan 2 aylık bebeğin tedavisi, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdürülüyor.

Hatay'ın Antakya ilçesinde enkazdan minik bedeniyle sağlıklı bir şekilde çıkartılan 2 aylık kız bebek, ambulans helikopterle Adana'ya sevk edildi.

Ekipler tarafından alındığı yerden helikopterle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan bebeğin, yapılan taramalarda sağlıklı olduğu saptandı.

Yüzünde çizik dahi oluşmayan bebek, doktorların ve hemşirelerin gözdesi oldu.

Çocuk Uzmanı olan Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekim Yardımcısı Nurşah Keskin, bebeğin anne ve babasına henüz ulaşılamadığı bilgisini verdi. Keskin, "Bebeğimiz 5 gün enkaz altında kaldı. Daha sonra hava ambulansıyla hastanemize getirildi. Genel durumu iyi kafa tramvası yok. Herhangi bir ezik, zedelenmesi yok. Bu kadar enkaz altında kalıp, bu kadar iyi olması tamamen mucize. Hepimizi iyi hissettiren, hepimize umut veren, hepimizin kalplerine sıcaklık hissettiren bir gelişme oldu bu. Bebeğimiz gayet iyi. Tedavisi sürüyor, sağlık durumu stabilize olmadı. Anne-babasına henüz ulaşamadık. Hastanede kaldığı süre içerisinde bize emanet, 7 gün 24 saat başında gönüllü ablaları var. Onlar da şevkat ve sevgiyle bakıyorlar. Kimliklendirme çalışmaları için yoğun bir uğraş içerisindeyiz. Cumhuriyet Savcılığı, emniyet güçleri, hastanemizdeki sosyal hizmet birimi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile titiz bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar sonlanıncaya kadar bu bebek bizimle. Annesi de babası da biziz" dedi.