Gündem
20 Şub 2015 12:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Umut Oran'dan o iddiaya tepki: Şerefsizce iftiralar!

Umut Oran, Sümeyye Erdoğan'a suikast iddialarıyla ilgili sert konuştu.

Gerçekgündem'in haberine göre; Sümeyye Erdoğan'a suikast hazırlığı yapmakla suçlanan Umut Oran, iddialara yanıt verdi.

Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Barış Yarkadaş'ın konuk olduğu Medya Mahallesi programına telefonla bağlanan Umut Oran, yandaş medyaya sert tepki gösterdi.

Umut Oran'ın sözleri şöyle:

"Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, kabus gibi. Kabusa uyanmış gibiyim. Hatırlarsanız, genel başkanımız aylar önce  MİT'in CHP'yi dinlediğini, fişlediğini söylemişti. Biz o yüzden konuşmalarımıza çok dikkat ediyoruz.

Bu haberler tek bir kaynaktan çıkıyor, havuz medyasından. Bütün gazetelerin cümleleri aynı. Bu sadece bana yapılan bir hareket değil, CHPye yapılan bir hareket, ben de varım içinde, genel başkanımız da var, başka milletvekili arkadaşlarımız da var.

Öncelikle hukuki süreci işletmeye karar verdik."

Oran, Ayşenur Arslan, "Bu iddialar MİT kaynaklı mı, sizce arkasında MİT mi var?" sorusuna "Arkasında bir istihbarat örgütünün olduğu açık ama MİT mi bilemem" dedi.

ARKASINDA ÇETE VAR

"Bunun arkasında bir çete var" diyen Umut Oran, Akşam, Star, Güneş gazetelerinin alınış sürecini, TMSF tarafından el koyulan gazetelerin Ethem Sancak gibi yandaş iş adamlarına nasıl satıldığını hatırlattı.

ALÇAKÇA, ŞEREFSİZCE, AHLAKSIZCA İFTİRALAR

Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alçakça, şerefsizce, ahlaksızca iftiralar. Teknik olarak imkansız bir şey. Twitter'ın direkt mesajında irtibat kurulduğu iddia ediliyor. Bunun için iki tarafın birbirini takip etmesi lazım, ben bu bahsedilen şahısları takip etmiyorum, onlar da beni takip etmiyor, bir diyalog içinde olmamız teknik olarak mümkün değil.

Herkesin bir konuşma tarzı var, yazma tarzı var, jargonu var. Konuşma tarzına baktığınız zaman mahalle tarzıyla konuşması var. Benim hiç tarzım değil.

Tarihlere bakıyorsunuz, para gönderme işinden bahsediliyor, o tarihlerde ben genel sayman değilim. Genel saymanlıktan 8 ay önce ayrılmıştım."

ETHEM SANCAK TELEFONA ÇIKMAMIŞ

Umut Oran, gazete patronu Ethem Sancak'ı aradığını ancak Sancak'ın Umut Oran'ın telefonuna çıkmadığını duyurdu.

Oran aynı zamanda üzüntü duyduğunu, siyasi rekabet için bir aile bireyinin bu şekilde kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi, "Biz bunlar için mi siyaset yapıyoruz, nerede aş, nerede iş yazıklar olsun" dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET HASSASİYETİNİ İSTİSMAR ETTİLER

Yarkadaş, toplumda genç kadınlara yönelik hassasiyet yükselmişken sümeyye adının bilerek kullanıldığını belirti. Yarkadaş, "Erdoğan, toplumda kadın cinayetleri üzerine oluşan hassasiyeti kızı üzerinden kullanmaya çalışıyor" dedi.