Gündem
13 Kas 2011 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

UMUT ORAN'DAN CEM VE SEBAHATTİN İÇİN ANLAMLI ÖNERİ!

CHP'li vekil Oran, Van ve Erciş'te yaşanan deprem sonrasında ortaya çıkan kimi unsurları soru önergesine dönüştürerek TBMM gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Van ve Erciş'te yaşanan deprem sonrasında ortaya çıkan kimi unsurları soru önergesine dönüştürerek TBMM gündemine taşıdı.

Oran, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a yönelttiği soru önergesinde bölgede görev yapan doktor, sağlık personeli, arama kurtarma ekiplerinin barınma, tuvalet, banyo gibi ihtiyaçlarının giderilerek yaşam merkezleri oluşturulmasını, bölgedeki medya mensupları için de prefabrik basın merkezleri oluşturulmasını önerdi.

Yaşamını yitiren Japon doktor Atsushi Miyazaki ile DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın isimlerinin Van ve Erciş’in yeniden inşası sırasında hastane ve caddelere verilmesini isteyen Oran’ın önergesindeki  kimi sorular şöyle:

"-Bölgede yaşayan kamu personelinin çalışma koşullarının asgari düzeyde olması, sağlıklı ve verimli bir yardım organizasyonun temel bileşenidir. Bu nedenle, bölgeye intikal eden veya bölgede bulunan kamu personelinin birçok eksikliği olduğu, özellikle arama kurtarma ekipleri ile doktorların barınma, banyo-tuvalet gibi ihtiyaçlarını insani koşullarda karşılayabilecekleri yaşam merkezleri oluşturmayı düşünüyor musunuz?

- Yurt dışından gelerek kurtarma faaliyetlerine katılan gönüllülerden Japon Doktor Atsushi Miyazaki de maalesef enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Aynı şekilde kamuoyunu doğru bilgilendirmek için gece gündüz görev yapan DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz da benzeri biçimde enkaz altında yaşamlarını yitirerek görev şehidi oldular. Van ve Erciş’in yeniden inşası sırasında Atsushi Miyazaki’nin bir hastaneye, Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın ise şehirdeki uygun caddelere isimlerinin verilerek her üç ismi de unutulmaz kılmayı düşünüyor musunuz?

-Gazeteciler 74 milyonu aydınlatmak için kamu adına gece gündüz mesai mefhumu olmadan görev yapan meslek grubu mensuplarıdır. Deprem gibi büyük doğal afetlerde basın mensuplarının görevlerini daha rahat yapabilmeleri için o bölgede prefabrik basın merkezi oluşturmayı planlıyor musunuz?"