Gündem
25 Oca 2016 16:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Umut Nöbeti tutan Grup Yorum gazeteciler için söyledi

Silivri önünde Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için tutulan nöbet bugün de sürdü.

Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, İnan Altın, Selma Altın, Özgür Gültekin, MİT TIR'ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'e destek için saat 12.00-16.00 aralarında "Umut Nöbeti" tuttu. Burada grup adına bir açıklama yapan İbrahim Gökçek, "Geçmişten bu yana bir çok gazeteci, aydın, sanatçı düşünceleri için hapislere atıldılar, işkence gördüler. Yetmedi katledildiler. Bu cezaevleri bizim yabancısı olduğumuz yerler değil. Grubumuzun üyesi Muharrem Cengiz de burada bulunuyor. Ancak bugün Can Dündar ve Erdem Gül için buradayız" diye konuştu.

"ASLA SUSMAYACAĞIZ"

En küçük muhalefete bile tahammül gösterilmediğini kaydeden İbrahim Gökçek, "Ama ne olursa olsun asla susmayacağız. Ne Can Dündar'ların, ne tiyatrocuların, ne sinemacıların susacağına inanmıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de hepimiz gerçekleri yazmaya, anlatmaya, bunun şarkılarını yapmaya, oyunlarını yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN ÇALIP SÖYLEDİLER

Grup üyeleri, daha sonra yanlarında getirdikleri gitar ve bağlamalarıyla şarkı ve türkülerini bu kez tutuklu gazeteciler için söyledi. 'Özgürlük Tutkusu', 'Çav Bella' ve 'Uğurlama Türküsü' adlı şarkı ve türküler çalınıp söylendi.

"O DUVAR, DUVARINIZ VIZ GELİR BİZE VIZ!"

'Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir' yazılı pankartı elinde tutan Selma Altın ise 'Özgürlük tutkusu' nu tutuklu gazetecilere ithaf ettiklerini söyledi.

Altın, "Bugün 'O duvar, duvarınız vız gelir bize vız!' demek istedik. Faşizmle yöneten iktidarlarda hapishaneler, gözaltılar, tutukluluklar mücadelenin önünde bir tehdit ve susturma aracı olarak insanların karşısına çıkıyor. Ancak bunların hiçbiri mücadelenin önünde bir engel değil. Herkes şarkısını türküsünü yazıp söyleyecek, mesleğinin onuruyla yapmaya devam eden basın yine yazacak" diye konuştu.