Polemik & Kulis
03 Ara 2021 10:44 Son Güncelleme: 03 Ara 2021 12:49

Umur Talu’nun yeni adresi belli oldu! 5 yıl sonra geri dönüyor…

Usta gazeteci-yazar Umur Talu’nun yeni adresi belli oldu. Yaklaşık 5 yıl önce köşe yazarlığını bıraktığını duyuran Talu, şimdi okurlarıyla yeniden buluşmaya hazırlanıyor.

Gazeteci-yazar Umur Talu, Gazete Duvar’a transfer oldu. Usta isim, haftada 5 gün köşe yazılarıyla Gazete Duvar’da okurlarıyla buluşacak.

5 YIL ÖNCE BIRAKTIĞINI DUYURMUŞTU

Umur Talu, 2016 yılında Habertürk’te kaleme aldığı son yazısıyla köşe yazarlığını bıraktığını duyurmuştu. ‘Paydos!’ başlıklı yazısında, “Kimine göre gecikmiş, kimine göre erken bir duyurum olacak: Bugüne kadar yaptığım şekilde ‘köşe yazarlığı’nı bıraktım” diyen Talu, buna sebep olarak ise “Benim sağlık sorunlarım, medyanın sağlık sorunları, ülkenin sağlık sorunları. Artık hangi sıralamaya itibar ederseniz! Bundan sonra ‘başka şeyler’ yaparım” ifadelerini kullanmıştı.

Umur Talu, ‘Paydos’tan beş yıl sonra köşe yazarlığına geri dönüyor. Haftada beş gün köşe yazılarıyla Gazete Duvar’da yerini alacak olan Umur Talu’nun ilk yazısı 6 Aralık 2021’de yayınlanacak.

UMUR TALU KİMDİR?

1957’de İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Talu, genç yaşında Günaydın, Güneş, Cumhuriyet, Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde önemli görevlerde bulundu.

Milliyet Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Milliyet, Star, Sabah ve Habertürk gazetelerinde yıllarca köşe yazıları yazdı.

1996’da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Türkiye Basın Özgürlüğü ödülünü aldı. 1998 ve 2000 yıllarında TGC Yönetim Kurulu’na seçildi, 2001 yılında TGC Başkan Yardımcısı oldu. 2004 ve 2005 yıllarında yılın köşe yazarı seçildi.

Umur Talu, son olarak Habertürk’te köşe yazıları kaleme alıyordu.