Medya
18 Kas 2021 21:55 Son Güncelleme: 18 Kas 2021 22:06

Umur Birand Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını açıkladı!

Adem Metan'ın YouTube'da hazırladığı Peki Sonra programına konuk olan Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Mehmet Ali Birand’ın oğlu sunucu Umur Birand, Adem Metan’ın Youtube Kanalında hazırlayıp sunduğu ‘’Peki Sonra’’ programına konuk oldu.

 Babasıyla olan ilişkisinden, Türkiye’nin gündemine varana kadar samimi açıklamalarda bulunan Umur Birand, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını iddia etti.

 Umur Birand’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

 ERDOĞAN SEVİLEN BİR LİDER

Ben şu ana kadar Cumhurbaşkanımızın girip de kazanamadığı bir seçim görmedim. Cumhurbaşkanı bir seçime girerse o gün sor bana. 20 yıldan beri bu böyle. Cumhurbaşkanımız kazanıyor. Kazanmayacağı bir şeye girmez, zannetmiyorum. Erdoğan hala çok sevilen bir lider.

 BİZİM KADAR KRİZ DOLU BİR ÜLKE YOK

Sabah açıyorsun televizyonu hep kriz. Eşim yabancı akşamları eve geldiğimde bugün ne oldu diye bana sorar, 4-5 madde anlatıyorum, eskiden haftada bir iki şey anlatıyordum şimdi öyle değil o istifa etti, bir mafya lideri konuştu sonra şu oluyor.. İnsan yoruluyor. Yurt dışında bu kadar çabuk tüketilen bir haber kültürü yok.

 AKM BÜYÜK BİR BAŞARI

Bu büyük bir başarı. Muhalefetin yorumlarına biraz da kızdım, fazla bir değişiklik olmamış bilmem ne yorumları önemli değil bence güzel yapılmış, hoş bir şey bunu unutuyoruz artık. Ona hafif sinirlenmeye başladım ya her şeyde bir sorun bulmaktan hafif yorulmaya başladım. AKM büyük bir başarı. Türkiye’nin en iyi mimarlarından birini kullandı adamlar günün sonunda, bir hikayesi var bunun. Biraz geç oldu tamam ama günün sonunda yapıldı. Tabi açılış biraz sönüktü buna üzüldüm.

 BABAMIN MEZARI BAŞINDA ONDAN ÖZÜR DİLEDİM

Bu ofise ne zaman gelsem tabut gibi çünkü nereye baksam ondan bir hatıra var. Bir baskı oluşuyordu üstümde sabahtan akşama kadar babamın sesiyle yaşıyorum. Babamın vefatından sonraki 6 yıl çok didiştim, kendi kafamda kavga ettim onunla. Aşağı yukarı bir buçuk yıl önce tamamıyla farkına varıp barıştım. Bana büyük bir değer bıraktığını fark ettim sonunda. Çok meşhur birisinin oğlu olmak kadar eziyet bir şey yok bu dünyada herkes bunun sadece iyi tarafını görüyor, herkes seni tanıyor hayır herkes babanı tanıyor sen ondan sonra geliyor.

 BABAM HAYATTA OLSAYDI ŞU AN YOUTUBE’DAYDI

Bana bir sürü kişi soruyor şimdi Mehmet Ali Birand hayatta  olsa ne yapardı ben de diyorum ki babam hayatta olsaydı şu an Youtube’daydı. Yüzde bir milyon, hem kendi kanalı vardı yanında da 32.gün kanalı var babam sabahtan akşama kadar Youtube’daydı canlı yayından tut, içerik oluşturmaya gider evinde bir bölgeyi sadece stüdyo yapar ben artık yayına geçiyorum derdi. Son yıllarında haberciliğe olan özlemi vardı, son yıllarda biraz haberciliğin temellerinden biraz uzaklaşmıştı.

 MİLLET İTTİFAKI ADAYI BENCE ‘’KILIÇDAROĞLU’’ OLACAK

Kılıçdaroğlu olacak bence. Şunu söylemeden de geçemeyeceğim olsun artık. Her seçimi kazanan bir Cumhurbaşkanı var bir tarafımızda her seçimi kaybeden bir muhalefet lideri var artık bir fırsat varsa Kılıçdaroğlu’nun kazanması için tamam artık olsun. Gerçekten onun kazanması gerektiğini de düşünüyorum artık. Adamın başına gelmeyen şey kalmadı her iki ayda bir çeşitli yerlerde dayak yiyor ve de diğer liderlerle karşılaştırdığınızda artık en hak eden o, en kıdemli de o. İmamoğlu ilerde mükemmel bir Cumhurbaşkanı olabilir ama bugünkü şartlarda aday Kılıçdaroğlu olmalı.