Ekonomi
18 Nis 2022 13:44 Son Güncelleme: 18 Nis 2022 13:54

Umudunu coinlere bağlayanlar kötü haber! Bitcoin çöktü!

Bitcoin ve altcoinler bu pazartesi haftaya kırmızı bir tablo ile giriş yaptı. Lider para birimi 38 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Diğer coin ve tokenlerde de düşüş görüldü. Umudunu coinlere bağlayanlar ise kayba uğradı.

Kripto para piyasalarında hafta başında büyük deprem yaşıyor. Başta lider varlıklardan biri olan Bitcoin olmak üzere diğer altcoinler sert düşüşler yaşadı. Özellikle Bitcoin'deki yüzde 4,5'luk düşüş yatırımcıları zarara uğrattı. 

MART AYINDA YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Bitcoin satış baskısının ortasında 38 bin dolar bandına kadar inerek bir aydan uzun sürenin en düşük seviyesine geriledi. En büyük kripto para şu sıralar yüzde 3,5 değer kaybederek 39 bin dolar seviyelerinde bulunuyor. Küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yaklaşık yüzde 4 düşüşle 1,9 trilyona geriledi.

Bitcoin son olarak 28 Mart’ta, 48 bin 234 dolar ile yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

ALT COİNLER KIRMIZIDA 

Piyasadaki sarsıntı, altcoin’leri de etkiledi. En büyük altcoin Ethereum ise yüzde 4,7 düşerek 2 bin 902 dolara indi. Avalanche (AVAX), Cardano (ADA) ve Terra (LUNA) son 24 saatte yüzde 6’dan fazla değer kaybetti. Decred (DCR), yüzde 28’den fazla artışla en iyi performans göstern kripto paralardan biri oldu.

 '30 BİN DOLAR SEVİYESİNE İNEBİLİR'

22V Research analisti John Roque "Bitcoin'deki son düşüşe rağmen teknik göstergeler aşırı satım bölgesine yakın olmadığını gösteriyor. 30 bin dolar seviyesine inebileceği görüşümüzü sürdürüyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.