Medya
25 Nis 2022 09:18 Son Güncelleme: 25 Nis 2022 09:48

Ümit Özdağ’la ilgili çarpıcı Mansur Yavaş iddiası! ‘Denklem dışına çıkarmak için…’

Abdulkadir Selvi, Ümit Özdağ’ın hedefinin cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini savundu. Mansur Yavaş hamlesi ile ilgili ise çarpıcı bir iddiada bulundu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı görmek istediklerini söyleyerek tartışma yaratan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın hedefinin cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini savundu.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Özdağ'ın Yavaş'ı harcamak istediğini savundu.

Abdulkadir Selvi, yazısının "Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayı" başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

“Bu durumu anlamakta zorlandım. Ümit Özdağ, İYİ Parti’de hareket başlatınca, 'Hedefi, kendi partisini kurmak' diyen tecrübeli siyasetçiyi aradım.

1- Ümit Özdağ cumhurbaşkanı adayı olacak. Açıklamasının ikinci bir ayağı daha var. Mansur Yavaş bizim adaylık önerimizi kabul etmezse Türk milletini sahipsiz bırakmayacağız diyor. Bu, ben aday olacağım demektir.

2- Ümit Özdağ, Türk, Sünni ve milliyetçi kesime hitap ediyor. Mansur Yavaş da aynı profile sahip olduğu için onu kendine en büyük rakip olarak görüyor. Mansur Yavaş’ı denklem dışına çıkarmak için bu hamleyi yaptı. Siyasi mıntıka temizliğine girişti. Ama bunu yaparken sureti haktan görünmeyi tercih etti.

Ümit Özdağ İYİ Parti’de Buğra Kavuncu tartışmasını başlatınca asıl hedefi kendi partisini kurmak demiştim. Yanılmadım. Şimdi de Ümit Özdağ’ın hedefi cumhurbaşkanı adayı olmak diyorum.”

Yazının tamamı için tıklayın!