Gündem
19 Eyl 2021 12:58 Son Güncelleme: 19 Eyl 2021 13:04

Ümit Özdağ’dan çarpıcı Süleyman Soylu çıkışı! ‘O itirafını sildirdi...’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Süleyman Soylu ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Zafer Partisi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, medya temsilcileriyle dün bir araya geldi. Partisinin genel başkan yardımcılarından Melda Döne Çelik’in, ikâmet ettiği Hatay-Reyhanlı’da, Suriyeli sığınmacıların saldırısına uğradığını söyleyen Özdağ, "Vali ve Emniyet Müdürü’ne sesleniyorum: Sorumluları bulunmazsa hem hukuk yoluyla hem eylem yoluyla harekete geçeceğiz" dedi.

Soylu’nun, "Türkiye’deki asayiş olaylarının yarısı göçmenler tarafından gerçekleştiriliyor, bunun yarısı da kendi içlerinde küçük yaşta evlilikler" şeklindeki ifadesinin yer aldığı videoyu basına izleten Özdağ, söz konusu videonun Anadolu Ajansı ile bakanlığın sosyal medya hesaplarından silindiğini ifade etti ve ekledi: "Demek ki yüzde 2 değilmiş. Bu konuşma yayımlanmasının ardından, yayımlanan bütün kanallardan sildirildi. Türkiye’deki asayiş olaylarının göçmenler nedeniyle iki katına çıktığını söylüyor."

İşte o video...

‘SURİYELİLERE VERİLEN VATANDAŞLIK SAYISI GİZLENİYOR’ İDDİASI

Suriyelilere verilen vatandaşlık sayılarının da gizlendiğini iddia eden Özdağ, "Yalan söyleniyor. Eskiden Türk vatandaşlığı alanların isimleri Resmi Gazete’de yayımlanırdı. Artık yayımlamıyorlar. Yakında Türk vatandaşlığı alan gerçek Suriyelilerin sayısını da paylaşacağız. Sahte vize, sahte soğuk mühür ve sahte hudut girişi olanlara Türkiye’de oturma izni veriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü konuyu biliyor. Hangi devlet kurumunun yaptığını biliyor. Polislerin bu konuda kendi aralarında yaptıkları konuşmalara şahit olduk. Kanıtları da var" diye konuştu.