Politika
27 Mayıs 2023 07:57 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2023 11:55

Ümit Özdağ'dan "bakanlık" sorusuna yanıt! "Eğer Kılıçdaroğlu kazanırsa..."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

İkinci tur cumhurbaşkanı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Morali bozulan seçmenin özellikle Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasından sonra moralinin düzeldiğini ve sandığa katılımın çok yüksek olacağını düşünüyorum çünkü artık bir referandum söz konusu. Kemal Bey'e oy verecek vatandaşlar 13 milyon sığınmacının ve kaçağın Zafer Partisi tarafından vatanlarına yollanmasına da oy verecekler. Eğer vatanlarına yollanmasını istiyorlarsa Kemal Bey'e oy versinler" dedi. 

Ümit Özdağ, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuştu, seçimle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Özdağ, kendi partisinin de bileşeni olduğu dağılan Ata İttifakı'nın birinci turdaki adayı Sinan Oğan ve seçimden 3 gün önce yarıştan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oyları konusunda şunları söyledi:

"Ben çok büyük bir bölümünün hatta geçen seçimde Erdoğan'a giden oyların bir bölümünün de bu referanduma dönüş sürecinde ve Zafer Partisi'nin desteğiyle Kemal Kılıçdaroğlu'na gideceğine inanıyorum. Sinan Bey'e oy verenlerin temel tutumunun muhalefet olduğunu ve muhalefete gideceğini düşünüyorum, bir bölümü sandığa gitmeyebilir ama ilk turda Erdoğan'a oy veren vatansever seçmenin bir bölümü de artık bu ‘sığınmacıların gitmesi-kalması referandumu' olduğu için oyunu Kemal Bey'e verecektir. Zafer Partisi'nin denkleme girmesinin sonucu değiştirecek ölçüde etkili olacağını düşünüyoruz." 

Erdoğan'ın “Kılıçdaroğlu, Özdağ'a 3 bakanlık teklif etti” iddiası
Özdağ, 7 maddeli mutabakat imzaladığı Kılıçdaroğlu'nun kendisine 3 bakanlık teklif ettiği iddiası için de şöyle konuştu:

"Parlamentoda bir vekilliğimiz yok ama Türk milliyetçiliğinin, Atatürkçülüğün ve Türk milliyetçisi-Atatürkçü bir geri dönüş politikasının Türkiye'nin güvenliği için ‘yürütme'de olması gerektiğini düşünüyoruz ve bu konuda da Kemal Bey ile mutabık kaldık."

"İçişleri Bakanı olursanız hemen bu göçmenleri ve kaçakları gönderme yetkisi sizin elinizde mi olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hayır, bu hükümetin elinde bir yetkidir. Eğer Kılıçdaroğlu kazanırsa Anadolu Kalesi Projesi'ni hemen uygulamaya koyacağız. Bu proje; Suriyelilerin, Afganların, Pakistan'dan, Afrika'dan, dünyanın değişik yerlerinden gelenlerin ve gelmeye devam edenlerin ülkelerine geri gönderilmesini sağlamak, yeni gelişlerin de iptal edilmesi için sınırlardaki güvenliğin üst düzeye çıkarılmasıdır." 

Özdağ, Oğan ile paylaştığı fotoğrafta sırasında; Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceğini bilmediğini, daha konuşulmadığını söyledi.