Politika
27 Mayıs 2022 20:15 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2022 20:23

Ümit Özdağ’dan AK Parti’ye ‘dezenformasyon’ tepkisi: "Goebbels bunları görseydi..."

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın sosyal medya yasası açıklamasına tepki gösterdi.

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı sosyal medya ve internet haberciliği alanlarına ilişkin yeni düzenlemeler içeren yasa teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

 Teklifin 29. maddesine göre yanıltıcı haber yayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası gelecek. Gerçek hayatta suç olan internette de suç olacak.

 AK Partili Mahir Ünal, yasa tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada "Dezenformasyon suçunu, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkını kısıtlamayacak şekilde, basın özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) 'kamu barışını tehdit eden suçlar' kısmına aldık" dedi.

 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ünal’ın açıklamasına tepki gösterdi.

 “GOEBBELS BUNLARI GÖRSEYDİ İNTİHAR ETMEZ, KISKANÇLIKTAN ÖLÜRDÜ”

Twitter hesabından paylaşım yapan Üzdağ, “Annan Planı, Ergenekon, Balyoz kumpası, terörle müzakere süreçleri başta olmak üzere 20 yıllık iktidarları boyunca dezenformasyonun dayalı psikolojik harekatlar ile iktidarda kalan bir partinin temsilcisinin ifadesi. Goebbels bunları görseydi intihar etmez, kıskançlıktan ölürdü” ifadelerini kullandı.