Gündem
09 Mayıs 2022 21:04 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2022 21:17

Ümit Özdağ'a katıldığı panelde şok protesto! Konuşmasına ara vermek zorunda kaldı

Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın katılımcısı olduğu panelde üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi. Atılan sloganlar nedeniyle Prof. Dr. Özdağ, bir süre konuşmasına ara vermek zorunda kaldı.

Son dönemde sığınmacılara yönelik açıklamaları ile gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bilkent Üniversitesi'nde katılımcısı olduğu panelde protesto edildi.

 ''FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA''

Öğrenci Faaliyeti üyesi bir grup öğrenci protesto ettikleri panelde ''Faşizme karşı omuz omuza'' sloganı atarken; sosyal medyadan da açıklama yapıldı.

 Öğrenci Faaliyeti'nin resmi hesabından yapılan açıklamada, ''Bilkent Üniversitesi’nde üniversiteliler olarak Ümit Özdağ’ın katılımcı olduğu panelde, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları ile Özdağ’ın bir süredir sistematik olarak yaptığı ırkçılığı ve mülteci düşmanlığını protesto ettik. Üniversitelerde ırkçılığa izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Protesto anlarına ilişkin görüntüler şöyle:

 ÖZEL GÜVENLİKTEN MÜDAHALE

Öğrencileri protestosunun ardından ise üniversitelilere polis müdahale etti.

 Öğrenci Faaliyet müdahaleye ilişkin yaptığı açıklamada ise ''Irkçılığın karşısında halkların kardeşliğinin sesini yükselten üniversitelilere özel güvenlik ve faşistler saldırdı. Üniversiteliler saldırıyı püskürttü'' ifadelerine yer verdi.