Politika
27 Haz 2022 20:33 Son Güncelleme: 27 Haz 2022 22:19

Ümit Özdağ için Hatay'a yola çıkan Muharrem İnce geri dönüyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sembolik olarak Hatay'da sınıra mayın koyacağını açıklamış ve sabah saatlerinde kent girişinde durdurulmuştu. Özdağ, Valilik kararıyla şehre alınmamıştı. Özdağ, yasak kararı kaldırılıncaya kadar bulunduğu yerden ayrılmayacağını belirtirken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den de dikkat çeken bir açıklama geldi. Yaşanan son gelişmelerin ardından Özdağ, Valiliğin son kararını duyurdu.

Sınır güvenliğiyle alakalı çıkışıyla büyük bir gündem yaratan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'da sınıra giderek sembolik olarak mayın koyacağını açıklamıştı. Özdağ, Hatay girişinde jandarma tarafından durdurulmuş ve Valilik kararı gerekçe gösterilerek kente alınmamıştı. Bunun üzerine bulunduğu yerden ayrılmama kararı alan Özdağ, destek için de çağrıda bulunmuştu. Özdağ'a Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den destek geldi.

 İNCE'DEN ÖZDAĞ'A DESTEK

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İnce, Özdağ'ın Hatay'a alınmamasını kınadı ve destek için Hatay'a doğru yola çıktığını duyurdu. İnce açıklamasında "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay’a alınmamasını kınıyorum. Kendisine destek olmak için Ankara’dan Hatay’a yola çıkıyorum." ifadelerini kullandı.

 ÖZDAĞ'DAN İNCE'YE YANIT

İnce'nin paylaşımını alıntılayan Özdağ ise "Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce’ye desteği için teşekkür ediyorum. İyi yolculuklar sayın İnce bekliyoruz." dedi.

ÖZDAĞ: HATAY VALİSİ GERİ ADIM ATTI

İlerleyen saatlerde bir paylaşım daha yapan Özdağ, Hatay Valiliğinin yasağı kaldırdığını belirterek, "Büyük Türk Milleti, bugün Hatay Valisi, Anayasa'ya aykırı ve hukuksuz bir şekilde aldığı, Zafer Partisi'nin Hatay'a girişinin engellenmesi kararından, sizlerin ve demokrasiye inanarak bize destek veren herkesin iradesi karşısında geri adım attı." ifadelerini kullandı.

 MUHARREM İNCE YOLDAN DÖNDÜĞÜNÜ DUYURDU

Hatay Valiliği'nin yasağı kaldırdığını duyurmasının ardından Muharrem İnce'den yeni açıklama geldi. İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 "Sayın Ümit Özdağ aradı, Valiliğin Hatay’a giriş yasağını kaldırdığını söyledi. Teşekkür etti. Kendisinin de döneceğini söyledi. Ben de Niğde yolundan geri dönüyorum.

 Hatay vatan toprağıdır. Bizi vatanımızda kendi topraklarımıza almayacak bir güç henüz dünyaya gözlerini açmadı."