Spor
05 Eyl 2023 09:41 Son Güncelleme: 05 Eyl 2023 09:48

Ümit Özat’ın Vargas yorumu tepki çekti: “Bu ülkede doğmuş olsaydı…”

Fenerbahçe’nin eski kaptanı Ümit Özat'ın, Türkiye’ye Avrupa Şampiyonluğu getiren A Milli Kadın Voleybol takımı oyuncusu Melissa Vargas hakkındaki sözleri tepki çekti.

Fenerbahçeli eski futbolcu Ümit Özat, Melissa Vargas’ın Türk olmadığını dile getirerek “Milli olmadığını” savundu.

Özat’ın tepki çeken sözleri şöyle:

“Melissa Vargas bu ülkede doğup, bu ülkede büyüyüp, senin benim gibi bu dili konuşuyor olsaydı bunun kabul edilebilir bir tarafı vardı.

Milli takım bu, Vargas Brezilyalı mı normalde nereli. Kübalı. Küba Milli Takımında oynayacak potansiyeli varsa, voleybolu çok bilmiyorum… Sence gelip burada oynar mı? Bu mu abi sizin bayrak, millet, vatan duygunuz bu mu? Ben bunu kabul etmiyorum kardeşim. Artık o kapitalist sistemde başarılı olmak için herkesi katıyorlar ya. Milli takım olgusu başka bir şey.”

ÜMİT ÖZAT İLE MİLLİ TAKIM’DA OYNAYAN BREZİLYALI AURELİO

Marco Aurélio Brito dos Prazeres ya da Türk vatandaşı olduktan sonraki ismiyle Mehmet Aurelio ile Ümit Özat, Fenerbahçe’de birlikte oynamışlardı.

Futbola 1993 yılında Brezilya’nın Bangu Kulübünün alt yapısında başlayan ve 1995 yılına kadar bu takımda forma giyen Aurelio, 1995 yılında Flamengo takımında profesyonel oldu. 2001 yılına kadar da bu takımda forma giydi. 2001 yılında kısa bir süre Olaria kulbünde forma giydikten sonra yurt dışı transferi için Türkiye’ye geldi.

Aurelio, 2001 senesinde Trabzonspor’a transfer oldu. Aurelio, Karadeniz temsilcisinde 2003 yılına kadar oynadı. Görev yaptığı 64 maçta 15 gol attı. 

2003 yılında Fenerbahçe’nin transfer teklifini kabul ederek sarı-lacivertli formayı giyen Aurelio, 2008 yılına kadar Fenerbahçe’de oynadı. Fenerbahçe’de 219 kez görev yapan millî futbolcu, toplam 20 gol attı.

“MİLLİ TAKIMDA AURELİO’NUN OYNAMASI AYIP DEĞİL Mİ”

Öte yandan Ümit Özat, Ekim 2007 tarihinde de Fenerbahçe ve Milli Takım’da sol bek oynatıldığı dönemde spor kamuoyu ve basında sıkça yapılan “Sağ ayaklı bir futbolcunun Fenerbahçe ve Milli Takım’da sol bek oynaması ayıptır” şeklindeki eleştiriler üzerine, “22 futbolcusu olan Fenerbahçe’de Ümit Özat’ın sol bek oynaması ayıp da 70 milyonluk Türkiye’nin Milli Takımı’nda Aurelio’nun oynaması ayıp değil mi” ifadelerini kullanmıştı.