Gündem
26 Mayıs 2022 12:55 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2022 13:24

Ümit Kocasakal’dan Ali Koç'a büyük destek! ROK'a 'yargılanacaksın' iması!

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal’dan, Rasim Ozan Kütahyalı’nın geçmişteki FETÖ övgülerini ve Ergenekon, Balyoz kumpaslarında yer aldığını hatırlatan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’a ‘teşekkür’ geldi.

Beyaz TV'de katıldığı Derin Futbol Programı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile programın yorrumcularından Rasim Ozan Kütahyalı arasında çok sert FETÖ tartışması yaşandı.

FETÖ'nün 3 Temmuz futbolda şike kumpasında örgüte destek veren Rasim Ozan Kütahyalı'yı hedef alan Koç, "Rasim Ozan Kütahyalı ne zaman spor yorumcusu oldu? Tam 3 Temmuz sonrası oldu. Mehmet Baransu ile ne hikmetse aynı dönem..." ifadelerini kullandı.

Kütahyalı, Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı o dönemde örgüte karşı çıkmadığını öne sürünce stüdyo karıştı. "Bir daha Aziz Yıldırım'ın adını ağzına almayacaksın" diyen Ali Koç'a Kütahyalı bağırarak, "Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan'ın kellesini almak istediler biz çökerttik bu örgütü. Aziz Yıldırım yanında durmadı." ifadeleriyle karşılık verdi.

Kütahyalı'nın bu sözlerine Ali Koç, şu şekilde cevap verdi:

"Aziz Yıldırım'ın adını ağzına alırken besmele çekeceksin. Sen Zekeriya Öz'ün heykelini dikmeye çalışan adamsın.Cumhurbaşkanımıza, devlete göz dikiyorlarsa, senin çok beğendiğin adamlar yüzünden oldu. Kul hakkı yedin. Bu senin alnından silinmeyecek. Bir de koskoca Galatasaray camiasını bağlıyorsun. Aziz Yıldırım'ı yemek isteyenler içerisinde sen de varsın. Ergenekon, Balyoz hepsinde vardın. Bu işin medya ayağının en büyük sözcüsü sendin. İnsanlar yaptıklarıyla sorumludur. Önce FETÖ'yü yücelteceksin, sonra çökerteceksin! Futbolda temizlik lazım. İnşallah Allah senin gibileri de basından temizler."

“AÇIK KALAN, ÖDENMEMİŞ FATURALAR ELBET BİR GÜN ÖDENECEK”

Söz konusu tartışma Türkiye’nin gündemine otururken birçok kişiden Ali Koç’a destek geldi.

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Koç’a ‘teşekkür’ ederken, Kütahyalı için ise, “Bu tipler halen nasıl ve neden ekranlarda olabiliyor?” diye sordu.

Kocasakal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bir Türk vatandaşı olarak,Sayın Ali Koç'a teşekkür ediyorum. Bu tipler halen nasıl ve neden ekranlarda olabiliyor? Arşiv, "sicil" orada duruyor! Açık kalan, ödenmemiş faturalar elbet bir gün ödenecek, ödettirilecek.Kimsenin kuşkusu olmasın...”