Gündem
20 Tem 2012 12:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

"UMARIM HALİS TOPRAK... " TMSF BAŞKANINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR!

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, hem imzalanan protokol hem de Halis Toprak hakkında çok ilginç açıklamalarda bulundu.

TMSF ile Halis Toprak arasında uzun zamandır devam eden hukuk savaşı geçtiğimiz ay imzalanan yeni protokol ile çözüme kavuşmuş, ancak imzalanan protokolün detayları kamuoyuna açıklanmamıştı.

Vatan yazarı Ufuk Şanlı’nın sorularını yanıtlayan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, hem imzalanan protokol hem de Halis Toprak hakkında çok ilginç açıklamalarda bulundu.

Daha önce 2 defa protokol yaptıkları Toprak ile her seferinde başa döndüklerini anlatan TMSF Başkanı Gül, “6 senedir Fon’da görev yapıyorum. Bizi Halis Toprak kadar kimse zorlamadı. Bu sefer anlaştığımızı düşünüyor, ‘İnşallah artık bitmiştir’ diyorum” dedi. Toprak’ın borçlarının yeniden hesaplandığını anlatan Gül, yapılan yeni protokole ilişkin şu bilgileri verdi: “Toprak Grubu’ndan bugüne kadar 300 milyon dolara yakın tahsilat yaptık. Yaptığımız son protokole göre kendisinin 90 milyon dolar borcu kaldı. Şirketlerini kendisine iade ettik, bazı önemli gayrimenkullerini vefa hakkıyla devraldık. Kendisine Şubat 2013’e kadar süre verdik, Halis Ağa’ya dedik ki, ‘90 milyon doları Şubat 2013’e kadar getirirsen bu gayrimenkulleri sana geri vereceğiz. Yok, eğer getiremezsen bunların yönetimi bize geçecek’. Kendisi de bunu kabul etti. Umarım Halis Toprak protokole uygun davranır.”