Gündem
29 Nis 2011 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

ULUSLARARASI MİZAH FESTİVALİ “KOMEDİDE YENİ YÜZLER”İNİ ARIYOR!

Uluslararası Mizah Festivali; “Komedide Yeni Yüzler” amatör “stand-up” yarışmasında yeni yetenekleri arıyor!

12–15 Mayıs 2011 tarihleri arasında ilk kez gerçekleşecek Uluslararası Mizah Festivali; “Komedide Yeni Yüzler” amatör “stand-up” yarışmasında yeni yetenekleri arıyor! Ön elemesi 5 Mayıs 2011, Perşembe günü saat 14:00’te Beyoğlu Haymatlos Bar’da gerçekleşecek bu eğlenceli yarışmaya kendine güvenen herkes davetli!

“Komedide Yeni Yüzler” yarışması; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle, Hayalgücü Organizasyon tarafından düzenlenen Uluslararası Mizah Festivali kapsamında gerçekleşecek. “Stand-up” dünyasına yeni isimler kazandırmayı amaçlayan yarışma amatörlerin ve yarı-amatörlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Adaylar, “Komedide Yeni Yüzler” yarışmasına; adaylar standup@mizahfest.org adresine mail atarak başvurabilirler. 5 Mayıs 2011, Perşembe günü 14:00’te Beyoğlu Haymatlos Bar’da yapılacak ön elemede belirlenecek 30 kişi; 13 Mayıs Cuma ve 14 Mayıs Perşembe günü Beyoğlu Hayal Bistro’da, DJ performansı eşliğinde gerçekleşecek eğlenceli yarı finallere katılma hakkını elde edecek. Yarışmanın finali ise 15 Mayıs Pazar akşamı yine Haymatlos Bar’da gerçekleştirilirken; yarışmayı kazananların ödülü TÜRSAB’dan birer haftalık yurtdışı ve yurtiçi tatil olacak.

12–15 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Mizah Festivali; Beyoğlu’nda yaklaşık 30 mekânı ve açık hava etkinliklerini kullanarak renkli bir program sunacak. Sanatseverler festival kapsamında; geleneksel mizah sanatlarından Seyirlik Oyun, Meddah, Ortaoyunu, Karagöz gibi gösterilerin yanı sıra, kabare, doğaçlama tiyatro, vodvil (hafif güldürü), “stand-up”, pandomim, karikatür gibi sanatları içeren etkinliklerle çeşitli sohbet, sergi ve atölyeleri takip etme imkânı bulacaklar.

Danışma kurulu Ayhan Taş, Mehmet Esen, Mehmet Çağçağ ve Metin Üstündağ’dan oluşan Uluslararası Mizah Festivali’nin açılışı; 12 Mayıs 2011, Perşembe günü İstiklal Caddesi’nde düzenlenecek Karnaval Yürüyüşü ile gerçekleşecek.


Bilgi için: www.mizahfest.org