Gündem
31 Eki 2011 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

ULUSLARARASI KUR'AN-I KERİM OKUMA YARIŞMASI'NDA TÜRK HAFIZ BİRİNCİ OLDU

Uluslararası Kur'an-ı Kerim okuma yarışması Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'te yapıldı.

Hırvatistan baş müftüsü Ömer Şevko Basic ve çeşitli ülkelerin büyükelçilerinin hazır bulunduğu yarışmaya 25 ülke 80 yarışmacı katıldı. 
 
Yarışmanın amacı Dünyada en iyi hafızları ödüllendirmenin yanısıra Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeyi teşvik etmek...

Yarışmada Suudi Arabistan'dan Halid bin Osman, Hırvatistan'dan Hafız Aziz Alili, Fransa'dan Hafız Fareed Saray, Bosna Hersek'ten Hafız Fazlic, Makedonya’dan Hafız Bayrami, Türkiye’den ise Hafız Selman Okumuş juri üyesi oldu.
 
Hafız Selman Okumuş'dan dersler alan hafız Tayfur Sönmez 18. Uluslararası Kuran Müsabakasında Tilavet kategorisinde  birinci oldu. Aynı dalda hafız Recep Yatan ise Dünya ikincisi oldu..30 cüz ezber okumada ise hafız Mahmut Tahir Koçak ise dünya ikinciliğini elde etti.

Uluslararası Kuran'ı Kerim okuma yarışmalarında ülkemize ilk defa birinciliği Hafız Burhanettin Karal (1981) kazandırmıştı..
Ardından Hafız Selman Okumuş  2000 ve 2004 yıllarında Kuran'ı Kerim'in tamamını ezbere okuma dalında  ülkemize 2 kez dünya birinciliği kazandırdı.
Selman Okumuş dünya yarışmalarına gidecek hafızlara özel dersler vererek Türkiye'yi ve bayrağını en iyi temsil edecek hafızlar yetiştirmeye devam ediyor...