Gündem
15 Eyl 2012 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

ULUSLARARASI HRANT DINK ÖDÜLÜ BUGÜN VERİLİYOR!

Hrant Dink Vakfı, Hrant Dink'in doğum günü olan bugün dördüncü kez Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nü verecek.

Ödül, her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, biri Türkiye’den biri yurt dışından olmak üzere, iki kişi, kurum veya gruplara veriliyor.

Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmak, onlara manen destek olmak, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmek istiyor.

Ödülün bu yılkı jürisinde Ahmet Altan, Tim Garton Ash, Emma Bonino, Lydia Cacho, Rakel Dink, Costa Gavras, Nilüfer Göle, Alexander Iskendaryan ve Etyen Mahçupyan bulunuyor.

Uluslararası Hrant Dink Ödül töreni, 15 Eylül 2012 Cumartesi günü, saat 20.00-22.00 arasında, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Majak Toşikyan tarafından Hrant Dink için bestelenen oratoryonun ilk defa seyirciyle buluşacağı gecede orkestraya Surp Lusavoriç Korosu, Kevork Tavityan, Aylin Ateş ve Petro eşlik edecek. Gecenin sonunda, Ümit Kıvanç’ın hazırladığı videolar ile Uluslararası Hrant Dink Ödülü 2012 sahipleri açıklanacak. Törenin sunuculuğunu Mert Fırat üstleniyor.

Önceki yıllarda Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü kazananları arasında Alper Görmüş, Amira Hass, Türkiye Vicdani Ret Hareketi, Baltasar Garzón, Ahmet Altan ve Lydia Cacho bulunuyor.

Ödül töreni, 15 Eylül 2012 gecesi www.hrantdink.org ve www.hrantdinkodulu.org adreslerinden saat 20.00’den itibaren Türkçe ve İngilizce olarak canlı izlenebilecek. Geceye dair tüm detaylar törenle eş zamanlı olarak Facebook’ta ‘Uluslararası Hrant Dink Ödülü / International Hrant Dink Award’ ve ‘Hrant Dink Vakfı / Hrant Dink Foundation’ sayfalarından ve Twitter’da ‘hrantdinkvakfi’ ve ‘hrantdinkaward’ hesaplarından 3 dilde (Türkçe, İngilizce ve Ermenice) takip edilebilecek.

Törenin sonunda Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun fuayesinde ödül sahiplerinin, basının sorularını cevaplayacağı bir basın toplantısı olacaktır.