Gündem
28 Şub 2011 10:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

ULUSAL KANAL'A WIKILEAKS CEZASI!

Wikileaks'te yer alan, ''Başbakan Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 hesabı var'' iddiası, Ulusal Kanal'a ceza getirecek.

Wikileaks'in açıkladığı belgelerde yer alan, ''Başbakan Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 hesabı var'' iddiası, Ulusal Kanal'a ceza getirecek. ABD eski Ankara Büyükelçisi Edelman'ın kriptosunda yer alan bu iddiayı haber yapan Ulusal Kanala, 250-500 bin lira arasında para cezası verilecek.

RTÜK bu haberin yasada yer alan ''Kişilerin manevi şahsiyetlerine eleştiri sınırları ötesinde saldırıda bulunulmaması ve haberlerin doğruluğuna emin olmadan yayınlanmaması'' ilkesine aykırı buldu ve kanaldan savunma istedi. Savunma yeterli, görülmezse Ulusal Kanala 250-500 bin lira arasına ceza verilecek.

EDELMAN BELGESİ
Oy çokluğu ile alınan karara RTÜK üyeleri Korkmaz Alemdar, Hülya Alp ve Esat Çıplak karşı çıktı. Alemdar ''Haber, ABD Büyükelçisine atfen verilmiştir. RTÜK'ün Başbakanı koruma-savunma gibi algılanabilecek tutumdan kaçınması gerekir'' dedi. Hülya Alp ise, ''Tüm dünyayı altüst eden kripto belgelerinden, Başbakanla ilgili olan yayınlanmıştır. Manevi şahsiyete saldırı amacı yoktur. Ancak yargı kararı olmadan, hiç kimsenin suçluymuş gibi gösterilmemesi ilkesini ihlal vardır'' dedi.

Wikileaks, eski Büyükelçi Eric Edelman'ın AKP hükümetindeki yolsuzluk iddiaları konusunda ABD Dışişleri Bakanlığına gönderdiği bir kriptoyu açıklamıştı. 30 Aralık 2004 tarihli belgede, Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 hesabı olduğu iddia edilerek ''Erdoğan'ın varlığının oğlunun düğününde gelen hediyeler ve dört çocuğunun okul masraflarını karşılıksız ödeyen Türk işadamından kaynaklandığını söylemesi çok yüzeysel" denilmişti. 

Gazeteport