Televizyon
10 Şub 2016 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Ulusal Kanal 6 dilde yayın yapan o kanalla anlaştı!

Ulusal Kanal, bölgesel birlik yolunda önemli bir adım daha attı.

Ulusal Kanal, İran Devlet Televizyonu Seher TV ile işbirliği kararı aldı. Başkent Tahran'da Seher TV'yi ziyaret eden Ulusal Kanal Genel Müdürü Turhan Özlü ve Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Adnan Türkkan, kurumlar arasında haber, belgesel ve görüntü paylaşımı konusunda anlaştı. Özlü, İran'ın önde gelen Tasnim Haber Ajansı'nın Türkçe servisinin de açılışını yaptı.

Ulusal Kanal, komşumuz İran'ın devlet televizyonu ile önemli bir işbirliği anlaşmasına vardı. Ulusal Kanal, İran Devlet Tevizyonu Seher TV ile işbirliği kararı aldı.



Ulusal Kanal Genel Müdürü Turhan Özlü ve Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Adnan Türkkan, İran'ın başkenti Tahran'ı ziyaret etti. Özlü ve Türkkan ilk olaran, İran devlet televizyonunu ziyaret etti.
Ulusal Kanal yöneticileri, İran Devlet Televiyonu'nun altı dilde yayın yapan kanalı olan Seher TV'nin Genel Müdürü Ali Rıza Süleymanizade tarafından karşılandı. İki kurumun temsilcileri arasında yapılan görüşmede, bölgedeki son gelişmeler ve bölgesel birlik konularında medyaya düşen görevler ele alındı. Toplantı sonrası, kurumlar arasında haber, belgesel ve görüntü paylaşımı konularında işbirliği kararı alındı.



Ulusal Kanal Genel Müdürü Turhan Özlü, bölge ülkelerini bölmeye çalışan haber dezenformasyonuna karşı, bağımsız haber kurumlarının daha yakın işbirliği yapmasının önemine vurgu yaptı.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Adnan Türkkan da İran devlet televizyonu ve Suriye devlet televizyonu ile yapılan işbirliği anlaşması sayesinde bölgede yaşanan gerçeklerin Türk halkına ulaşacağını söyledi. SEHER TV Genel Müdürü Ali Rıza Süleymanizade de Ulusal Kanal'ın bölgesel barışı ve birliği kuvvetlendiren yayın çizgisini taktir ettiklerini dile getirdi.

Ulusal Kanal yöneticileri daha sonra İran medyasının önde gelen 3 ajansında olan Tasnim Haber Ajansı'nı ziyaret etti. Ulusal Kanal Genel Müdürü Turhan Özlü, Tasnim Haber Ajansı Türkçe servisinin açılışını yaptı.

Tasnim Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Abbas Derviş Tevanger, açılışın Türk medyasında söz sahibi olan Ulusal Kanal'ın yöneticileri tarafından yapılmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. Tevanger, bu adımın İran ve Türkiye ilişkilerini geliştirmek için kurulan kardeşlik köprüsünün ilk adımı olduğunu dile getirdi.

Ulusal Kanal Genel Müdürü Turhan Özlü de İran'da yaşanan gelişmelerin Tasnim Haber Ajansı Türkçe sayfası tarafından, Türk okuyucularına ulaşmasının önemine dikkat çekti.

Heyet daha sonra 55 ülkede 200'ün üzerinde üyesi bulunan İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Kurumun Genel Sekreteri Ali Kerimyan tarafından karşılanan heyet, bölgede yaşanan savaş ve kriz ortamının sona ermesi için basın-yayın kurumlarına düşen sorumluluklar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ulusal Kanal'ın mazlum milletlerin sesi olduğunu ve yayın çizgisindeki tarafsızlığı vurgulayan İslami Radyo ve Televizyonlar birliği Genel Sekreteri Ali Kerimyan ziyeretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.